Klar seger hemma mot Enskede

Herrlaget spelade på tisdagen match hemma på Grimsta för första gången 2022. BP gästades av Division 2-laget Enskede IK och vann med 8-0 efter bland annat ett hattrick av Philip H ...

Herrlaget spelade på tisdagen match hemma på Grimsta för första gången 2022. BP gästades av Division 2-laget Enskede IK och vann med 8-0 efter bland annat ett hattrick av Philip Hellquist.

Det var på ett mycket kylslaget Grimsta som BP spelade årets andra hemmamatch. Enskede IK från södra Stockholm, hemmahörandes i Division 2 kom på besök.

Under matchens gång blev skillanden i serietillhörighet synlig men det var Enskede som hade den först bollen i nät men olyckligt för gästerna vinkades målet bort för offside. Istället tog BP ledningen med 1-0 efter ett riktig drömmål av Oscar Krusnell. Oscar vek in från höger och med vänsterfoten skruvade han in ledningsmålet i det bortre krysset. Bara minuten senare gjorde BP 2-0 genom provspelaren och BP-fostrade Love Reuterswärd som assisterad av Rodin Deprem slog in tvåan. Det dröjde sedan till den 39:e matchminuten innan 3-0 kom och då var det Oscar Pettersson som kunde göra sitt första BP-mål. Nyförvärvet Pettersson var påpassligt framme och petade in en målvaktsretur för att sätta halvtidsresultatet 3-0.

Till den andra halvleken bytte BP hela startelvan förutom målvakten Jonas Olsson. Den andra halvleken var än mer BP-dominerade än den första och snabbt började målen rulla in. Först var det ytterligare ett nyförvärv i Nikola Vasic som gjorde sitt första BP-mål när han vände runt i straffområdet och med vänstern sköt in 4-0. Femman gjordes av Philip Hellquist i öppet mål efter en fin aktion av provspelaren Kofi Asare ute på högerkanten. 6-0 gjordes av 17-årige Wilmer Odefalk som läckert chippade in sitt första A-lagsmål för BP. BP:s två sista mål gjordes båda av Philip Hellquist, båda med pannan, båda från inlägg till höger. Philip fullbordade därmed ett fint hattrick.

Slutresultatet skrevs därmed till 8-0. Nästa träningsmatch för herrlaget är nu på lördag 14:00 hemma på Grimsta mot Sollentuna FK.

BP – Enskede IK
8-0 (3-0): 1-0 Oscar Krusnell 11′, 2-0 Love Reuterswärd 12′, 3-0 Oscar Pettersson 39′, 4-0 Nikola Vasic 64′, 5-0 Philip Hellquist 69′, 6-0 Wilmer Odefalk 74′, 7-0 Philip Hellquist 81′, 8-0 Philip Hellquist 90′.

BP:s laguppställning första halvlek:
Olsson – Jelassi, Frej, Almqvist, Krusnell – Maripuu – Reuterswärd, Malachowski Thorell, Leach Holm, Pettersson – Deprem.

BP:s laguppställning andra halvlek:
Olsson – Falkeborn, Sögaard, Abrahamsson, Zlotnik – Tesfai – Asare, Sandberg-Magnusson, Hellquist, Odefalk – Vasic (Bergvall).

Text: Philip Kämpe