Kitten inför Östers IF – “Vi har bra koll på dem”
Foto: Erik Bjernulf

Kitten inför Östers IF – “Vi har bra koll på dem”

Share

Kitten inför Östers IF – “Vi har bra koll på dem”

Landslagsuppehållet är över och ordningen är återställd. På tisdag packar BP bussen och beger sig till Växjö där tabelltrean Östers IF väntar i Superettans 25:e omgång. BP kommer ...

Landslagsuppehållet är över och ordningen är återställd. På tisdag packar BP bussen och beger sig till Växjö där tabelltrean Östers IF väntar i Superettans 25:e omgång. BP kommer med åtta raka vinster i bagaget och på passagerarlistan står månadens tränare i september, Christer “Kitten” Mattiasson. Läs hans tankar inför mötet.

Foto: Erik Bjernulf

Grattis först och främst till utmärkelsen månadens tränare, kommentar kring det?
– Vi har gjort ett bra jobb tillsammans. Det är jag som får utmärkelsen men det är vi tillsammans som gör det. Utan hela ledarstaben skulle vi inte stå här. Sen spelar resultatet såklart en stor roll. Har man väldigt många vinster på rad blir det utmärkelser emellanåt. Vi är glada och stolta.  

Öster på tisdag, vad är det för lag?
– Ett bra fotbollslag med mycket kvalitet. Mycket individuell kvalitet och bra som lag. Duktiga på att pressa och bra på att spela igenom. Jag vet att vi har bra koll på dem och det gäller att göra de sakerna vi tränar på under veckan fullt ut.

Vad kommer bli viktigt?
 Viktigt är att vi klarar av speluppbyggnaden, det är den ena delen. Den andra delen är att vi omsätter våra passningar i bra anfall och bra lägen och där kunna sätta dit bollen. Samtidigt kommer vårt höga försvarsspel att vara en nyckel. Kan vi stoppa deras uppbyggnad kommer vi kunna skapa en hel del chanser.  

Åtta raka vinster, vad är framgångsfaktorn?
– Vi är ett bra fotbollslag och när man vinner är allt mycket lättare, man spelar mer avslappnat, saker flyter bara på. Sen mår gruppen bra när vi får med oss resultat. Men vi tränar bra också, det är en stor nyckel.  

Hur mycket tänker man på vad som kanske komma skall nästa år?
– Det är oundvikligt att inte tänka på det utifrån att alla pratar om det, men inte här i laget. Vi försöker koncentrera oss på det vi själva kan påverka. Vi har allt i egna händer och fokus ligger på nästa träning och nästa match. Det är så långt vi tänker.

Det har varit landslagsuppehåll, kom det lägligt?
– Både ja och nej. Nej på grund av att vi hade ett bra flyt, det är klart man vill spela vidare när det går bra. Sen skickade vi iväg fyra spelare till P18 som hade landskamper där. Så vi fick kanske inte den träningsmängden och de spelarna som vi vill ha på träningarna. Samtidigt har ju spelare fått vila och kurera sig och vi har fått ta bort någon spelare som behövt någon dags extra ledigt. Men jag hoppas att det har gett oss ny energi för att orka de här närmaste sex matcherna som kommer.

Läget i truppen?
– Robin Frej är avstängd, Alexander Abrahamsson och Martin Falkeborn är skadade. Ludde Thorell är också skadad. Annars är de flesta tillgängliga, Tim Söderström och Philip Hellquist är tillbaka i full träning. 

… 

Östers IF – BP  
Visma Arena, tisdag 4/10 kl. 19.00 

Reser du inte till Växjö för att se matchen på plats ser du den enklast på Discovery+. Har du inte redan Discovery kan du skaffa det via denna länk så går en del av summan till BP.