Kitten inför Örgryte IS – “Kommer bli en tuff match”
Foto: Erik Bjernulf

Kitten inför Örgryte IS – “Kommer bli en tuff match”

Share

Kitten inför Örgryte IS – “Kommer bli en tuff match”

Allsvenskt avancemang säkrat. Serieseger säkrad. Nu återstår bara en omgång av Superettan och i den ställs BP mot Örgryte IS hemma på Grimsta IP. Ett Örgryte som har mycket att sp ...

Allsvenskt avancemang säkrat. Serieseger säkrad. Nu återstår bara en omgång av Superettan och i den ställs BP mot Örgryte IS hemma på Grimsta IP. Ett Örgryte som har mycket att spela för och som skulle behöva en vinst för att helt säkert undvika de negativa kvalplatserna. Senast lagen möttes slutade det 1-1 på Gamla Ullevi i Göteborg. Så här går tankarna hos huvudtränare Christer Mattiasson inför lördagens mötet.

Foto: Erik Bjernulf
 
Avancemanget var säkrat sedan innan, nu är också förstaplatsen säkrad. Hur känns det?  
– Underbart. Och på det sättet vi gör det. Det är inte bara att vi vinner en fotbollsmatch. Mentalt starkt att vända efter att ligga under med 1-0 efter ett självmål. Vi kommer kanske inte upp i nivå de första 10-15 minuterna men sakta men säkert får vi en jämn första halvlek och sedan dominerar vi totalt i den andra. Det var imponerande att se från spelarna, att vi malde sönder Trelleborg och gick för att vinna.  
 
Tuff inledning av matchen men ni vände och vann. Hur bra är karaktären i laget?  
– Den är jättebra. Först att avancera är ju ett jättesteg. Sedan efter att ha firat och fått någon dag extra ledigt ha den kraften och orken som vi visar mot Trelleborg. Det är imponerande och jag hoppas att det bara är början.  
 
Tycker du ni löste de bitarna ni ville mot Trelleborg?  
– Absolut. Sedan är det ju alltid så att man vill ha lite svar när matchen väl har startat om motståndarna gör någonting annorlunda och hur de försöker såra oss. När vi väl identifierat det tar vi bort dem totalt i andra halvlek.  
 
Örgryte IS i sista omgången och en tabell ljuger aldrig. Men är Örgryte bättre än vad tabellen visar?  
– Det är de ju inte utifrån att de ligger där nere efter 29 omgångar. Men det är ett bra fotbollslag som kanske inte fått ut det man hade hoppats på. De har en fin kurva och har haft det under en längre period där de plockat väldigt många poäng. Så det är imponerande av dem. Jag tror det kommer bli en tuff match och hoppas att vi är så väl förberedda som vi brukar vara. Vi ska gå ut och gör de grejerna som vi förväntas göra utifrån vårt sätt att spela.  
 
För er del är allt redan klart, var hämtar man motivationen?  
– Man hämtar motivationen i att man vill spela. Vi tävlar ju varje träning och tävlar man väldigt bra får man också spela. Det är inte så svårt att motivera de här grabbarna. Nu har vi kommit dit att vi har vunnit serien och avancerat. Nu vill vi ha så stort avstånd som möjligt till Halmstad och Öster.  
 
Resonerar ni annorlunda kring laguttagningen och vilka som startar?  
– Lite grann, det gör man. Jag skulle ljuga om jag sa något annat. Någon kanske får chansen, som har förtjänat det och inte fått så mycket speltid under året som man kanske hade önskat. Man vill ju att alla ska spela 90 minuter men tyvärr går inte det. Så jo, det blir kanske någon liten förändring men mycket kan ju hända fram till matchstart.  
 
— 
 
Superettan: omgång 30  
BP – Örgryte IS  
Grimsta IP, lördag 5/11 kl. 17.00  
 
Köp din biljett här. Med koden BPLAND22 får du 50% rabatt på hela köpet. Passa på att köpa biljett till damernas match som spelas på Grimsta samma dag kl. 12.00.  
 
Vi ses på Grimsta!