Kitten inför IK Brage – “Vi ska hålla oss till vår idé”
Foto: Erik Bjernulf

Kitten inför IK Brage – “Vi ska hålla oss till vår idé”

Share

Kitten inför IK Brage – “Vi ska hålla oss till vår idé”

BP har tre matchbollar på sig att avancera till Allsvenskan. Den första av dem kommer imorgon, tisdag, när femteplacerade IK Brage gästar Grimsta IP. Vinst för BP i den matchen sk ...

BP har tre matchbollar på sig att avancera till Allsvenskan. Den första av dem kommer imorgon, tisdag, när femteplacerade IK Brage gästar Grimsta IP. Vinst för BP i den matchen skulle innebära att man säkrar minst en andraplats i årets Superettan och därmed avancemang till Allsvenskan. Läs huvudtränare Christer Mattiassons tankar inför mötet och om senaste matchen mot Norrby.

Foto: Erik Bjernulf

Hur var det att möta ditt gamla lag, Norrby, i din gamla hemstad Borås?
– Det var speciellt. Många gamla vänner och tränare som jag haft som var där och kollade. Jag har en bra relation till föreningen, lika ofta som jag hälsar på Elfsborg hälsar jag på Norrby. Det var skönt att tvåla dit dem, det var det viktigaste.  

Vad fungerade bra mot Norrby?
– Det som fungerade bra var att väldigt många ville ha boll. Det var stor rörlighet och det var en revanschlust sedan matchen mot Utsikten som var bra balanserad. Vi tog det steg för steg i den här matchen. Försvarade bra kollektivt och byggde anfallen väldigt bra. Ibland väldigt snabbt och ibland kontrollerat och tryckte upp laget på ett sätt som gjorde att Norrby fick det svårt att komma till något vettigt i anfallsväg. En bra laginsats.

IK Brage på tisdag, hur mycket tänker man på vad en vinst i den matchen kan innebära?
– Vår målsättning är att vinna alla fotbollsmatcher. Men det ger ju lite extra krydda när vi vet att vi avancerar om vi vinner. Men vi ska tänka på vad vi gör och hur vi gör det istället för att tänka på vad som kommer ske om vi vinner. Det är det som är det viktigaste, att vi kan hålla fokus på de bitarna. Vi vet att vi är ett bra fotbollslag och vi vet att Brage är ett organiserat fotbollslag som kommer ställa till en hel del problem för oss om vi inte är på tårna. Vi gör som vi brukar göra och fokuserar på hur vi kan såra motståndarna utifrån våra principer.

Hur gör man för att förutsättningarna ska bli en extra morot och inte onödig press?
– Inte göra någonting annorlunda. Vi tränar på likadant, vi ändrar ingenting och låter det ha sin gång. Vi tittar på vad vi behöver utveckla från föregående match, vad vi kan ta med oss eller behöver trycka på ännu mer.

Vad sticker ut med Brage?
– Det är väll deras kollektiv, de är ett organiserat lag. De vet vad de gör och de vet vart de sätter sina fötter. Ett hårt arbetande lag med en hel del spets. Vi får räkna med att de i sina bästa stunder spelar en bra fotboll och att det också kommer bli en hel del tjuvsmällar och tacklingar. Samtidigt har de en spets i snabbhet på vissa spelare som vi kommer behöva se upp med.

Vad kommer bli viktigt för er?
– Vi behöver göra samma saker som vi gjort hela tiden. Vi ska hålla oss till vår idé och spela tillsammans, då är vi som bäst. Förhåller vi oss till det ger vi oss störst chans att vinna matchen.  

—  

Superettan: omgång 28
BP – IK Brage  
Grimsta IP, tisdag 25/10 kl. 19.00

Säkra din biljett här.