Julia Olsson – tjugoårig BP-veteran

Julia Olsson – tjugoårig BP-veteran

Share

Julia Olsson – tjugoårig BP-veteran

På försäsongen har mycket uppmärksamhet riktats mot de många nyförvärven som sportchefen Staffan Jacobsson knutit till klubben. I laget finns förstås även spelare som spelat länge ...

På försäsongen har mycket uppmärksamhet riktats mot de många nyförvärven som sportchefen Staffan Jacobsson knutit till klubben. I laget finns förstås även spelare som spelat länge i BP. I Julia Olssons fall handlar det om cirka 10 år.

I de första seriematcherna har högerbackplatsen varit vikt åt Julia Olsson. Hon har ingått i en fyrbackslinje som har spelat förtroendeingivande, och Julia själv har övertygat med ett säkert och tryggt spel.

När började du spela för BP? Var det redan som knatte?
– Nej, jag började spela som sexåring i Nockebyhovs IF. Efter tredje klass byte jag till BP och har spelat här sedan dess, så det har blivit ungefär tio år nu. Under de första BP-åren spelade jag i ett klasslag från Olovslundsskolan, och så småningom blev det extra spel i ett så kallat Allstar-lag. Det har blivit många timmar på planerna vid Åkeshov och Stora Mossen.

Minns du vad du hade för fotbollsdrömmar som liten?
– Jag har aldrig haft några riktiga drömmar med fotbollen, som att bli en ”ny Messi” eller så. En dröm har väl ändå varit att spela och vinna stora cuper, och att kunna spela på hög nivå även som vuxen. Mest har jag har spelat i stunden och haft väldigt roligt, men också tagit det på stort allvar. Hela mitt liv har ju kretsat kring fotbollen. Min egen utveckling har fått mig att fortsätta. Jag är bra på fotboll och om jag vill så kommer jag kunna gå långt!

Spelade du i A-laget under året i Elitettan?

– Jo, jag var med. Det jag minns från det året är att det var väldigt tufft motstånd. Vi fick springa en hel del… Det var en lärorik och kul erfarenhet.

Du har även förekommit i landslagssammanhang. Kan du utveckla lite?
– Det började på Elitlägret i Halmstad. Sedan blev det en del landskamper och läger upp till F19. Bland annat var jag med och spelade EM-kval med F17 på Nordirland. Det är väldigt roligt att få ha upplevt det, även om vi inte gick vidare.

Laget verkar helt klart ha siktet inställt på serieseger; har du några personliga mål?

– Jo, i år ska vi upp! Jag ska iväg och studera i Florida efter vårsäsongen och vill till dess känna att jag har kommit upp till den nivån där jag ska vara.

Hur har det känts de första matcherna?

– Det har känts bra. Det var riktigt surt att vi släppte till oavgjort de första matcherna, men nu i helgen kom ju vinsten. När vi får igång vårt bollrullande är vi starka. Truppen är väldigt bra, så när det lossnar och målen börjar komma, så kommer vi att bli riktigt svåra att slå.

Vi önskar dig lycka till under våren och med studierna i höst, Julia! Du kommer att bli saknad på Grimsta, men vi hoppas kunna följa din framfart i collegeligan med Embry-Riddle Eagles. För du lämnar väl inte fotbollen?