Jonna Ståhl ansluter till BP

Jonna Ståhl ansluter till BP

Share

Jonna Ståhl ansluter till BP

BP förstärker laget med offensiv kvalité och rutin. Jonna Ståhl ansluter från Hammarby för att hjälpa BP under hösten i Elitettan. Text: Philip KämpeFoto: Anders Nyberg Jonn ...

BP förstärker laget med offensiv kvalité och rutin. Jonna Ståhl ansluter från Hammarby för att hjälpa BP under hösten i Elitettan.

Text: Philip Kämpe
Foto: Anders Nyberg

Jonna Ståhl, 26, med 19 damallsvenska matcher och 79 Elitettanmatcher i bagaget är klar BP. Jonna tillkommer från damallsvenska Hammarby där hon dragits med en del oturliga skador.

– Kul att få in Jonna i truppen, en offensivt lagd spelare som är snabb med bollen. Jag försökte få henne inför säsongen 2019, men bättre sent än aldrig, säger Staffan Jacobsson, Sportchef Dam.

Jonna fostrades som spelare i Egnahems BK och Husqvarna FF innan hon inför säsongen 2015 värvades till IFK Kalmar i Elitettan. I Kalmar blev det bara en säsong innan hon gick vidare till Växjö DFF där hon senare blev lagkapten. I Växjö var hon med och startade samtliga matcher tillsammans med BP:s Frida Boriero när laget vann Elitettan 2017. År 2018 gjorde hon en säsong i Damallsvenskan för Växjö innan hon de senaste åren spelat för Hammarby.

– Det känns bra och roligt att få komma till BP. Jag har följt laget under våren eftersom jag spelat med några av tjejerna tidigare i andra klubbar. Jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till fotbollen efter 14 långa månader och att få bli en del av laget, säger Jonna Ståhl.

Klubben hälsar Jonna varmt välkommen och ser fram emot att se henne spela på Grimsta.