Joel Qwiberg lämnar BP för spel i MLS
Tack för tiden i BP, Joel Qwiberg. Foto: Erik Bjernulf

Joel Qwiberg lämnar BP för spel i MLS

Share

Joel Qwiberg lämnar BP för spel i MLS

BPs vänsterback de senaste två säsongerna, Joel Qwiberg, lämnar BP för spel med San Jose Earthquakes i amerikanska högstaligan MLS. – BP kommer för all framtid att ha en speciell ...

BPs vänsterback de senaste två säsongerna, Joel Qwiberg, lämnar BP för spel med San Jose Earthquakes i amerikanska högstaligan MLS.
– BP kommer för all framtid att ha en speciell plats i mitt hjärta, säger Qwiberg till IFBP.se

Vänsterbacken kom till BP inför säsongen 2016 från Vasalunds IF och tog snabbt en plats i startelvan som offensivt viktig vänsterback. Ett starkt minne för alla rödsvarta är självklart det mål Qwiberg stod för mot just Vasalunds IF i bortamatchen i Division Ett Norra 2016. Med bara någon enstaka ordinarie minut kvar på klockan får Qwiberg klockren träff med vänsterfoten och bollen går spikrakt upp i krysset. Sedan dess har 18 månader passerat och Qwiberg har bidragit med fart ,inlägg, teknik och en stor insats.
– Jag vill rikta ett stort tack till hela BP-familjen, tränare, ledare, spelare, sportkontoret och supportrar.
– Sedan dag ett har ni tagit emot mig med öppna armar och gett mig bästa tänkbara förutsättningar på alla sätt och vis. BP kommer för all framtid ha en speciell plats i mitt hjärta.
– Tiden i BP har varit helt fantastisk och jag är evigt tacksam för den tiden som varit, jag har fått uppleva saker under två år som många spelare aldrig får göra i karriären. Vi har varit som en enda stor familj.
– Jag hoppas alla sett att jag kämpat varenda sekund på planen för tröjan och att jag burit den med stolthet. Extra stort tack till samtliga spelare jag haft äran att spela med, Olof & Valli, Danne, Peyman och Palmar. På återseende.

Qwiberg ansluter till San Jose Earthquakes under vintern och är spelklar från årsskiftet. BP vill önska ett stort lycka till i den fortsatta karriären.

En jublande Joel QWiberg efter det allsvenska avancemanget. Foto: Henke Råssmo