Jennifer Lundgren och Ina Berntzon är BPs nya ungdomsreportrar

Jennifer Lundgren och Ina Berntzon är BPs nya ungdomsreportrar

Share

Jennifer Lundgren och Ina Berntzon är BPs nya ungdomsreportrar

Gruppen BP Media fortsätter att växa och de två senaste tillskotten går, till en början, under titeln Ungdomsreportrar. Jennifer Lundgren och Ina Berntzon, som även spelar i BPs F0 ...

Gruppen BP Media fortsätter att växa och de två senaste tillskotten går, till en början, under titeln Ungdomsreportrar. Jennifer Lundgren och Ina Berntzon, som även spelar i BPs F03-2, kommer att bidra med intervjuer och reportage om föreningens ungdomslag.
– Det känns spännande och jättekul, säger båda nästan i kör när hemsidan träffar dem vid Blackebergs Bollplan där en av veckans träningar ska genomföras.

BP Media är en ung och växande del av BPs nästan ännu yngre kommunikationsstrategi. Föreningen är gigantiskt stor och kommunikationen ska lyckas täcka ett lag i Allsvenskan, ett i Division Ett Södra Svealand och tillsammans med det lyfta fram en framgångsrik akademi, samhällsansvaret föreningen tar och inte minst föreningens stora del, ungdomslagen. För både Jennifer och Ina, själva spelare i BP, är det viktigt att lyfta fram ungdomslagen som nästan aldrig syns och hörs.
– Många kan känna sig osynliga i BP, att det är svårt för ungdomslagen att synas, säger Ina Berntzon.
– Vi vill visa mer än seniorlagen och representera ungdomslagen, fyller Jennifer Lundgren i. Alla ska känna sig inkluderande.

Ambitionen är hög och redan nu har tre besök bokats hos olika BP-lag. Målet är även det högt satt och Jennifer och Ina har planer att presentera ett nytt lag varje vecka. BP Media har förstärkts under vintern, vilket ger möjligheter att berätta ännu mer om allt bra föreningen gör.
– Det känns fantastiskt att kunna välkomna Jennifer och Ina till redaktionen, säger Peter Appelquist, Kommunikationsansvarig i BP.
– BP är en klubb som lyfter fram talanger, både på och utanför planen. Jag är glad att tjejerna hörde av sig och att de har så mycket idéer, det ger kraft till mig och föreningens kommunikation som helhet.

Att ambitionen är hög och målen högt satta stämmer direkt överens med hur både Jennifer och Ina tar sig an uppgiften. Tre reportage är redan inbokade och båda kommer att bidra med det de redan är duktiga på och det de vill bli bättre på.
– Jag gillar att skriva, berättar Jennifer. Det har varit en dröm att bli författare och nu får jag chansen att skriva på olika sätt. Sen vill jag träna på att prata som Ina. Jag vill ta chansen att utvecklas, få lag att synas och att jag utvecklas i att redigera videos och att intervjua.

– Jag älskar att prata, så det är kul att få prata, höra åsikter och tankar om hur det är, säger Ina. Jag har tänkt på att bli sportkommentator, så jag tänker att det här är en bra början på det, samtidigt som jag träffar nya människor och får nya erfarenheter. Det är också kul att ha något vid sidan av just nu, att jag får göra något jag tycker om att göra.