Jardell Kanga skriver A-lagskontrakt

Jardell Kanga skriver A-lagskontrakt

Share

Jardell Kanga skriver A-lagskontrakt

Den 15-årige anfallaren Jardell Kanga blir den yngsta spelaren i klubbens historia att skriva ett A-lagskontrakt med herrlaget. Text: Philip KämpeFoto: Thomas Sedin (Sedin Bild ...

Den 15-årige anfallaren Jardell Kanga blir den yngsta spelaren i klubbens historia att skriva ett A-lagskontrakt med herrlaget.

Text: Philip Kämpe
Foto: Thomas Sedin (Sedin Bild)

Jardell Kanga fyllde 15 år så sent som i december 2020 och nu har han skrivit på ett A-lagskontrakt med BP. Därmed blir Jardell den yngsta någonsin att signera ett A-lagskontrakt med klubbens herrlag. Jardell kommer även potentiellt få möjligheten att slå klubbrekordet som den yngsta målskytten i herrlaget någonsin. Ett rekord som sattes av Jack Lahne 2017 när han 15 år och 271 dagar gammal gjorde mål mot Åtvidabergs FF i Superettan.

Redan under förra hösten fick Jardell chansen att träna med BP:s herrlag tack vare att han imponerade inom alla åldrar i Herr-U, trots att han alltså inte fyllde 15 år förrän i december. Han gjorde 3 mål på 6 matcher i P19 Allsvenskan Norra och 4 mål på 7 framträdanden i P17 Allsvenskan Norra. Dessutom spelade han en viktig roll i BP:s P16 som vann SM-guld 2020. Jardell gjorde mål i både semifinalen mot Hammarby och SM-finalen mot BK Häcken. Jardell blev under förra året även uttagen till svenska P15/05-landslagets första landslagssamlingar.

– Jardell har en fantastisk vänsterfot och är en riktig prickskytt, han träffar målet i princip varje gång han skjuter. Han är dessutom extremt kvick och imponerade stort de träningar han körde med A-truppen redan förra hösten. Precis som vi alltid gör med våra unga spelare, visar man framfötterna då kommer man få chansen och detta gäller för Jardell, kommenterar Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Först och främst, Jardell stort grattis till A-lagskontraktet!
– Tack så mycket!
Du är yngst någonsin att skriva ett A-lagskontrakt i BP, hur känns det?
– Det känns väldigt stort och väldigt skönt, det känns som att hårt jobb verkligen har belönat sig. Det har varit mycket duktiga spelare innan mig så det är en ära att jag blir yngst någonsin.
Hur känner du att du har utvecklats de senaste åren i BP?
– Jag har utvecklats otroligt mycket och jag känner att BP är en stor del till att jag är den spelaren jag är idag.
För personer som inte sett dig spela, hur skulle du beskriva dig själv som fotbollsspelare?
– Jag gillar inte att prata om mig själv men jag är en offensiv spelare. Jag kommer låta spelet på planen tala för mig.
Vad är din ambition för året 2021?
– Att få så mycket speltid som möjligt och att laget går upp i Superettan.