Jardell Kanga lämnar för Bayer 04 Leverkusen

Jardell Kanga lämnar för Bayer 04 Leverkusen

Share

Jardell Kanga lämnar för Bayer 04 Leverkusen

16-årige Jardell Kanga blir nästa BP-fostrade talang att ta steget ut i Europa. Jardell lämnar BP och flyttar till tyska Bayer 04 Leverkusen. Jardell Kanga kom till BP som ung ...

16-årige Jardell Kanga blir nästa BP-fostrade talang att ta steget ut i Europa. Jardell lämnar BP och flyttar till tyska Bayer 04 Leverkusen.

Jardell Kanga kom till BP som ung och har tagit sig hela vägen genom BP:s ungdomsverksamhet upp till A-laget. Född i december 2005 tillhörde ”Jarre” under sina första år i klubben både P05-1 men också P04-1. Jardell har genom åren visat sina kvalitéer och framförallt egenskapen att vara bäst när det gäller som mest. Jardell har under sina år i BP vunnit Gothia Cup med P05-1, SEF Trophy 2019 med 04:orna och 2020 vann han SM-Guld med BP:s P16. Förra året lyftes han upp till BP:s A-lag och blev då den yngsta spelaren någonsin i klubben att skriva på ett A-lagskontrakt. Med A-laget var han sedan med och vann Ettan Norra. Totalt blev det 5 mål och 3 assist på 22 matcher för Jardell i sin första seniorsäsong. Jardell blev också historisk som BP:s yngste målskytt genom tiderna då han den 15 maj 2021, 15 år och 153 dagar gammal gjorde mål mot Hudiksvalls FF.

Nu är BP överens med den tyska Bundesligaklubben Bayer 04 Leverkusen om en omedelbar övergång för Jardell.

– Vi hade jättegärna behållt Jardell såklart, men växer man ur vårt A-lag för att ta steget ut i Europa är det självklart att vi inte kan stå i vägen. Vi tackar Jardell för den här tiden och hoppas att han vill avsluta karriären här om 20 år, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

BP tackar Jardell för alla hans år i föreningen och önskar honom all lycka till i framtiden.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf