Jämnt fördelade poäng mot IF Sylvia

Jämnt fördelade poäng mot IF Sylvia

Share

Jämnt fördelade poäng mot IF Sylvia

På onsdagskvällen kom serieledaren IF Sylvia på besök till Grimsta IP för ett toppmöte med BP:s herrar. Det blev en jämn match där BP ägde mest boll och förde spelet men där Sylvi ...

På onsdagskvällen kom serieledaren IF Sylvia på besök till Grimsta IP för ett toppmöte med BP:s herrar. Det blev en jämn match där BP ägde mest boll och förde spelet men där Sylvia var det mer hotfulla laget framåt med ett antal vassa chanser. Inga mål blev det dock och lagen fick dela på varsin poäng i kampen om serieavancemanget.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

Det var ett IF Sylvia från Norrköping i toppform som kom på besök till Grimsta IP. Serieledaren Sylvia hade inför matchen vunnit sex av sina sju inledande matcher där enda poängtappet kom i en oavgjord tillställning med Gefle IF FF. BP å andra sidan kom ifrån en förlust mot IFK Haninge senast och därmed hade gapet upp till Sylvia ökat till fem poäng.

Det var alltså ett BP som var i större behov av de tre poängen när matchen blåstes igång. Det var också BP som inledde piggast och redan efter någon minut så fick Simon Helg ett jätteläge – På ett inlägg från vänster hamnade Helg helt ren inne straffområdet men nicken hamnade rakt i händerna på gästernas målvakt. Tyvärr skulle det visa sig att denna chans var den vassaste BP skulle få under matchen. Resten av den första halvleken flöt förbi med inga fler jättelägen men med hög teknisk nivå och bra passningsspel från bägge lagen på mittplan och i speluppbyggnaden.

I den andra halvleken började BP äga ännu mer boll och under perioder pressade man verkligen ner Sylvia djupt på egen planhalva. Däremot lyckades man varken hitta skottlägen utifrån eller inspel i boxen. Sylvia hamnade djupt men försvarade sig väl. BP lyckades till slut komma till ett läge i den 84:e matchminuten när Oskar Fallenius fick en ren volleyträff på ett inspel från höger men avslutet som var hårt träffade Sylvias målvakt rakt i bröstet. Sylvia var inte ofarliga och hade helt klart de två bästa chanserna till att göra mål när först Niklas Söderberg och sedan Abdul Aziz fick varsitt friläge. Men ingen av dem lyckades överlista Alexander Lundin som räddade bägge avsluten.

En stor eloge måste ges till BP:s Samuel Svenlén som startade matchen istället för skadade Jesper Arvidsson. Svenlén gjorde sina första minuter för säsongen men det märktes inte när han tillsammans med mittbackskollegan Ali Suljic stod för en stabil insats. Även tonåringarna Axel Wallenborg och Jesper Ceesay stod för fina prestationer medan Felix Bennarp också fick göra sin säsongsdebut i slutskedet av matchen.

I och med poängen BP säkrade tog man sig upp en placering i tabellen då Haninge kammade noll mot Sollentuna FK. En fjärdeplats alltså i nuläget för BP som har ny match igen på söndag. Återigen hemma på Grimsta IP och det är Gefle IF FF som kommer stå på andra sidan planen. Den matchen startar kl. 17.00.

IF BP – IF Sylvia

0-0 (0-0)

Publik: 0

BP:s laguppställning:

Lundin – Glasberg, Suljic, Svenlén, Wallenborg – Sandberg-Magnusson, Gustafsson, Nilsson – Helg, Grauberg Lepik, Fallenius. Avbytare: Olsson, Linnér, Bennarp, Tesfai, Sandén, Ceesay, Groundstroem