”Jag har drömt om det här länge”

”Jag har drömt om det här länge”

Share

”Jag har drömt om det här länge”

När BP inledde tävlingssäsongen stod en seniordebuterande Emre Erdogdu uppskriven i startelvan. Försvarsspelare har kommit fram genom BPs akademi och kunde under söndagen spela sin ...

När BP inledde tävlingssäsongen stod en seniordebuterande Emre Erdogdu uppskriven i startelvan. Försvarsspelare har kommit fram genom BPs akademi och kunde under söndagen spela sina första tävlingsminuter i den seniora BP-tröjan.
– Jag har drömt om det här länge, det var riktigt roligt, säger Erdogdu till IFBP.se

Det blev 45 minuter i debuten, i halvtid ersattes Erdogdu av Tim Söderström, ett taktiskt byte som skapade andra möjligheter. Men under halvleken Erdogdu spelade stod han för en fin prestation.
– Det kändes bra, jag brukar inte spela vänsterback, men jag gjorde det man är tvungen att göra och det var riktigt roligt.
– Det är riktigt sköna killar, alla har tagit hand om mig jättebra också. De är jättebra fotbollsspelare också. Så det är jätteroligt.

Erdogdu kom har spelat flertalet ungdomslandskamper både för Sverige och Turkiet där rötterna finns. Erdogdu har skrivit på ett lärlingskontrakt med herrlaget och är med i rotationen mellan U19 och Herrtruppen. När herrarna var på träningsläger på Cypern var Erdogdu med och körde med laget och visade upp tillräckligt för att få göra sin seniordebut även i tävlingssammanhang.
– Jag hade lite på gång att jag skulle träna med a-laget, men inte att jag skulle få debutera, men det är bara roligt. Jag får ta vara på mina chanser.