Jackie Bachteler ny Sportchef Flick

Jackie Bachteler ny Sportchef Flick

Share

Jackie Bachteler ny Sportchef Flick

Amerikanskan Jacqueline "Jackie" Bachteler som har mängder av fotbollserfarenhet från hela världen tillträder som ny Sportchef Flick måndag 18/1. Text & bild: Philip Kämpe ...

Amerikanskan Jacqueline ”Jackie” Bachteler som har mängder av fotbollserfarenhet från hela världen tillträder som ny Sportchef Flick måndag 18/1.

Text & bild: Philip Kämpe

Jackie Bachteler kommer senast från Sollentuna FK där hon var tränare för deras damlag. Jackie anslöt mitt under säsongen när Sollentuna låg på en nedflyttningsplats och hon lyckades därefter lyfta laget och föra dem till en stabil sjundeplats i Division 1 Norra Svealand.

Utöver detta har Jackie varit huvudtränare för Sunnanå SK i Elitettan och cypriotiska FC Famagusta som hon förde till en andraplats i Cyperns högsta liga. Hon har även arbetat som assisterande tränare för Hammarbys damlag. Jackie har även haft olika tränarroller i IFK Gävle, IFK Stocksund och Djurgården. Jackie var även med och byggde upp utbildningsföretaget Tikataka Football tillsammans med Tony Gustavsson som nu är förbundskapten för Australiens damlandslag.

Jackie började arbeta som fotbollstränare redan under tonåren, samtidigt som hon själv spelade fotboll i USA. Som spelare fick hon fullt stipendium för att spela fotboll på college vilket hon gjorde på Florida Southern College. Efter college flyttade hon till Finland och spelade ett år i högsta ligan där innan hon kom till IFK Gävle i division 1 i Sverige. När hon och Tony Gustavsson jobbade tillsammans med Tikataka Football följde hon sedan med honom till Tyresö FF när klubben var på toppen av svensk fotboll. Hon spelade då med klubbens division 1-lag men fick träna med deras A-lag tillsammans med stjärnor så som Marta och Caroline Seger. Jackie avslutade sedan sin spelarkarriär i Djurgården när laget var i Elitettan. Värt att notera är samtidigt som Jackie spelade för ovan nämnda klubbar så arbetade hon samtidigt som tränare i klubbarna.

Nu tillträder Jackie som ny Sportchef Flick i BP, en roll som hon börjar måndag den 18/1.

– Det som lockade mig med det här uppdraget i BP är att vi har samma värdegrund och att det finns så mycket potential. Att göra så mycket med så många tjejer och så många tränare. Att utveckla dem och att ge dem möjligheterna till de olika vägarna i fotbollsvärlden, säger Jackie Bachteler.

Se en hel videointervju på vår YouTube-kanal där Jackie berättar om sin fotbollsbakgrund och vad hon har för ambitioner för BP:s flickverksamhet. Klicka här för att se intervjun.