Jack Lahne skriver kontrakt med herrlaget

Jack Lahne skriver kontrakt med herrlaget

Share

Jack Lahne skriver kontrakt med herrlaget

I mars debuterade Jack Lahne (född 2001) i herrlaget när han blev inbytt mot IFK Norrköping i semifinalen av Svenska Cupen. Nu skriver Lahne på sitt första seniorkontrakt som inneb ...

I mars debuterade Jack Lahne (född 2001) i herrlaget när han blev inbytt mot IFK Norrköping i semifinalen av Svenska Cupen. Nu skriver Lahne på sitt första seniorkontrakt som innebär att han stannar i BP i minst fyra år till.
– Jag är jätteglad, jag har spelat i BP hela livet, säger Jack Lahne när hemsidan når honom.

Jack Lahne tog sina första steg i BP som sexåring, när han började på Knatteskolan på Stora Mossens IP. Sedan dess har han varit BP trogen, utöver ett år då han och familjen bodde i Sydafrika. Under vintern och våren har Lahne varit en återkommande del av träningsgruppen när herrlaget tränat och även fått sitta på bänken i Superettan. Seriedebuten har Lahne dock ingen brådska till.
– Målet i år är att utvecklas så mycket det går. Jag stressar inte fram debuten, förklarar Lahne. Debuten kommer när jag är redo och tränaren tycker att jag är redo.

Till hösten börjar Lahne gymnasiet och håller tummarna för att det blir Bromma Gymnasium och tillgången till BPs akademitränare på skoltid.

Roberth Björknesjö, Sportchef Herr är nöjd med kontraktet.
– Vi vill alltid lyfta upp egna talanger, det är hela vårt DNA i klubben. Jack besitter fina spetsegenskaper, till exempel hans snabbhet, och kommer få flera fina år i klubben.

Jack Lahne kommer att träna med herrlaget och U19 och är tillgänglig för matcher med U19, U21 och Herrlaget.

Jack Lahne mot IFK Norrköping i Svenska Cupen. Foto: Erik Bjernulf