Inför Vallentuna BK DF – BP: Sextondelsfinal i Victoria Cup

Share

Inför Vallentuna BK DF – BP: Sextondelsfinal i Victoria Cup

BPs matchtrupp som på lördag åker till Vallentuna för att spela sextondelsfinal i Victoria Cup domineras av spelare från U-truppen. De kommer kanske ställas inför utmaningen att b ...

BPs matchtrupp som på lördag åker till Vallentuna för att spela sextondelsfinal i Victoria Cup domineras av spelare från U-truppen. De kommer kanske ställas inför utmaningen att börja matchen med ett tremålsunderläge.

Text: Tore Kleist
Bild: Pato Montes de Oca

Stora delar av BPs Elitettantrupp får nu en vilohelg. Till sextondelsfinalen i Victoria Cup skickas mestadels spelare från U-truppen. Ett antal seniorspelare följer dock med som förstärkning.

Victoria Cup…
…är Stockholms Fotbollsförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. Lördagens match inleds därför med att division 3-laget Vallentuna får slå tre straffar. Lördagens match är den sista sextondelsfinalen; segraren kommer i åttondelsfinalen ställas mot Älta IF, som senast slog ut Karlbergs BK.

Motståndarna
Vallentuna Bollklubb bildades redan 1919, och från 1998 bedrivs damfotbollen i egen förening. Laget spelar i Division 3 A där man förra säsongen kom på åttonde plats.

Efter denna match väntar två ytterligare träningsmatcher för BP, mot IK Uppsala och Djurgården, innan det är dags för den efterlängtade premiären av Elitettan den 13 april.

BP:s matchtrupp:
Spelare från U-truppen (ingen uppgift i skrivande stund) + Rebecka Ayranci-Dahlberg (mv), Emilie Eriksson, Emma Lillbäck, Eldina Ahmic, Michelle Rojas Flores

Victoria Cup 1/16-final
Vallentuna BK DF – BP
Lördag 23 mars kl 14.15
Vallentuna IP, Parkvägen, Vallentuna