Inför Telge United FF – BP: Åter till kamp om viktiga seriepoäng
Foto: Pato Montes de Oca

Inför Telge United FF – BP: Åter till kamp om viktiga seriepoäng

Share

Inför Telge United FF – BP: Åter till kamp om viktiga seriepoäng

På lördag åker BP till Södertälje för ännu en viktig bortamatch. Motståndarna Telge United FF har börjat svagt poängmässigt men gjort många mål, så som vanligt gäller fullt fokus b ...

På lördag åker BP till Södertälje för ännu en viktig bortamatch. Motståndarna Telge United FF har börjat svagt poängmässigt men gjort många mål, så som vanligt gäller fullt fokus både framåt och bakåt.

Lördagens match mot Telge är den tredje på åtta dagar för BP. Ledarteamet har roterat en del spelare för att hushålla med lagets krafter. I de två senaste matcherna har Alexsandra Lobanova fått starta och i Victoria Cup-matchen mot Täby i tisdags blev det succé framåt.
-Ja, det var lite nervöst men kul att starta i en ovan position som högerytter. Jag tycker att jag lyckades bra, och det var viktigt för mig att få göra ett mål och vara direkt inblandad i ett. Det händer ju inte så ofta.
Ni gjorde överlag en bra match?
-Jo, jag tycker vi gjorde en bra match på det svåra underlaget och dominerade i 90 minuter. Det var jätteskönt att vi även gjorde många mål och kunde avancera till nästa omgång.
Nu gäller det åter Division 1 Södra Sveland, där BP troligen behöver en seger för att inte tappa mark i toppstriden.

Motståndarna:
Telge United FF bildades 2009 då FF Södertälje slogs ihop med Nykvarns FF. De första åren åkte laget upp och ner mellan andra- och tredjedivisionen, men nu gör man sin tredje säsong i Division 1 Södra Svealand. Förra året blev det en fin fjärdeplats (1-3 och 2-2 mot BP), men för närvarande ligger man näst sist. Det har dock blivit 11 mål framåt, och lagets spelande tränare Susan Kiryo har redan gjort sex mål. Det kommer alltså krävas ett vaket BP-försvar!

I BP:s matchtrupp hittar vi Christina Mårtensson som liksom Julia Olsson är en gammal BP-bekant som är hemma i Sverige över sommaren. Hon studerar annars sedan tre år på University of Alabama, där hon främst har spelat på mittfältet i deras collegelag. Välkommen åter till Grimsta!

BP:s matchtrupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 6 Alexsandra Lobanova, 23 Lovisa Norrby, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 15 Christina Mårtensson, 22 Julia Olsson, 5 Fia Grönborg, 10 Eldina Ahmić, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Emilie Eriksson, 24 Ella Sonnelid, 27 Daniella Novaković, 21 Michelle Rojas Flores, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
Telge United FF – BP
Lördag 26 maj kl 14.30
Södertälje Fotbollsarena, Genetaleden 3, Södertälje