Inför Stuvsta IF – BP: Semifinal i Victoria Cup

Inför Stuvsta IF – BP: Semifinal i Victoria Cup

Share

Inför Stuvsta IF – BP: Semifinal i Victoria Cup

På grund av vårens inställda fotboll är det först nu dags för semifinaler i Victoria Cup. På onsdag kväll möter BP Division 1-laget Stuvsta IF på bortaplan.  Text: Tore Kl ...

På grund av vårens inställda fotboll är det först nu dags för semifinaler i Victoria Cup. På onsdag kväll möter BP Division 1-laget Stuvsta IF på bortaplan. 

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo

Vi har ännu en veckomatch där övertänkta avvägningar måste göras i laguttagningen. Som i förra veckans match mot Älta i Svenska cupen gäller det att hitta rätt balans med tanke på spelarnas belastning, även om man säkerligen vill vinna både onsdagens semifinal och så småningom hela turneringen. Vi kan än en gång förvänta oss en blandning av spelare från A- och ungdomstrupperna.

Victoria Cup…
…är Stockholms Fotbollsförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. På onsdag får alltså Division 1-laget Stuvsta inleda med en straff innan matchen blåses igång. I förra omgången lyckades Karolina Bucaro Stenman med bedriften att rädda alla tre Rågsvedsstraffar. I den andra semifinalen möts FotbollsFöreningarna från Tyresö och Boo. 

Motståndarna
Huddingelaget Stuvsta IF bildades redan 1926 och är en riktigt stor förening med över 1 300 medlemmar och drygt sextio lag i seriespel. Förra året kom man tvåa i Division 2 Östra Svealand och blev därmed uppflyttade till Divison 1 Södra Svealand där man för närvarande ligger på en fin sjätteplats. I Victoria Cup slog man senast ut Täby FK.

BPs matchtrupp…
…är inte klar i skrivande stund.

Victoria Cup, semifinal
Stuvsta IF – BP
Onsdag 16 september kl 20.30
Stuvsta IP