Inför Skandinaviska Mästerskapen 2019

Inför Skandinaviska Mästerskapen 2019

Share

Inför Skandinaviska Mästerskapen 2019

För fjärde gången avgörs Skandinaviska Mästerskapen för P18-lag. Matcherna spelas mellan de främsta lagen i Sverige, Norge och Danmark och mästerskapet avgörs i Göteborg. Åtta lag ...

För fjärde gången avgörs Skandinaviska Mästerskapen för P18-lag. Matcherna spelas mellan de främsta lagen i Sverige, Norge och Danmark och mästerskapet avgörs i Göteborg. Åtta lag deltar, i år med tre svenska lag, tre norska och två danska. BP kvalificerade sig genom att komma tvåa i P19 Allsvenskan under hösten.
– Vi ser fram emot att ställas mot andra skandinaviska topplag, säger Erik Engberg, huvudtränare.

Text och foto: Peter Appelquist

BP är med för tredje gången och kan se fram emot tuffa matcher redan i gruppspelet. Första ut väntar ett hett möte med Malmö FF nu på fredag 15/11 klockan 16:00. De båda tampades i i toppen av P19 Allsvenskan och möts nu igen. I gruppen finns även norska Brann och danska FC Midtjylland.
– Vi är motiverade inför uppgiften och ser fram emot att få mäta våra kunskaper med starka lag, säger Erik Engberg.
– Dessutom roligt att kunna förlänga tävlingssäsongen, det är bra att våra spelare får bra motstånd i fler matcher. Det är där vi får utveckling.

Gruppspelet avgöras 15/11, 17/11 och 6/12. Finalspel och placeringsmatcher spelas 8/12, alla matcher i Prioritet Serneke Arena i Göteborg. Tipselit är på plats och följer turneringen. Matcherna streamas också på Escape Sports Facebooksida.

Sverige representeras av IF Elfsborg, IF Brommapojkarna och Malmö FF. Danmark representeras av FC Midtjylland och Esbjerg, två klubbar som båda tidigare har vunnit turneringen. Från Norge kommer Sogndal, Mjöndalen och Brann. Regerande mästare är norska Sogndal.

Lagen är indelade i följande grupper:
Grupp 1:
IF Elfsborg
Sogndal (NOR)
Esbjerg (DAN)
Mjöndalen (NOR)

Grupp 2:
FC Midtjylland (DAN)
Malmö FF
IF Brommapojkarna
Brann (NOR)

BP:s spelschema första helgen
15/11 16:00 BP – Malmö FF
17/11 13:00 BP – Brann (Nor)