Inför Sätra SK – BP: Vilka når högst i toppmötet?

Inför Sätra SK – BP: Vilka når högst i toppmötet?

Share

Inför Sätra SK – BP: Vilka når högst i toppmötet?

På lördag kan toppstriden i Division 1 Södra Svealand få ett avgörande då tvåan Sätra SK tar emot ettan BP. Det är två formstarka lag som möts i vad som kan bli årets rysare för bå ...

På lördag kan toppstriden i Division 1 Södra Svealand få ett avgörande då tvåan Sätra SK tar emot ettan BP. Det är två formstarka lag som möts i vad som kan bli årets rysare för båda lagens supportrar.

Text: Tore Kleist
Foto: Pato Montes de Oca

Det drar ihop sig till slutomgångar i division 1-serierna. Med tre matcher kvar ligger BP i topp i Södra Svealand-serien, och i och med försprånget på fyra poäng har man på lördag chansen att avgöra. För det krävs dock seger på bortaplan mot serietvåorna från Sätra. Tyresö är efter förra omgångens trepoängare för BP och Sätra ute ur toppstriden.
-Vi kan förutsättningarna. Vi har chansen att säkra en kvalplats på lördag, men oavsett resultat kommer vi att vara i fortsatt serieledning, säger BP:s tränare Marcelo Fernández. Sätra är farliga, så det viktigaste för oss blir att få till ett bra defensivt spel. Vi har fortfarande en del spelare borta, men truppen bestäms först efter torsdagens träning.

BP har tagit greppet om serien genom åtta raka vinster, trots spelarförluster och nya skador. Supportrarna har kunnat glädjas över fina nyförvärv, återkomster från tidigare skadade spelare och ett konsekvent målskytte från Michelle Rojas Flores och Daniella Novaković. Även Sätra har visat god form. Efter den något överraskande förlusten mot Enskede har man tagit 13 poäng på fem matcher. Det finns många spelare för BP-försvaret att se upp med, till exempel Edina Begovic och Mathilde Gbotto Carlsson som båda har gjort tolv mål. Grimsta-bekantingen Madicken Stigberg har gjort ett par inhopp och blev tvåmålsskytt i senaste matchen.

Motståndarna:
Sätra SK grundades 1967 och har genom åren haft många olika sporter på programmet. I dag finns endast bandy- och fotbollssektionerna kvar. Inom fotbollen fokuserar man sedan 1980-talet helt på flick- och damsidan, med Stockholms sydvästra förorter som huvudsakligt upptagningsområde.
Sätra hade sin hittills mest framgångsrika period i slutet 1970-talet, med tre säsonger i Allsvenskan där man som bäst nådde en femteplats. De två senaste åren har resulterat i en andraplats och en tredjeplats i Division 1 Södra Svealand. I våras vann BP med 3-1 i en minnesvärd match på Grimsta, efter bland annat två mål av Lovisa Norrby.

Sätra bollplan ligger ca 10 minuters lugn promenad från Skärholmens och Sätras tunnelbanestationer. Välkomna!

BP:s matchtrupp:
Offentliggörs under fredagen

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
Sätra SK – BP
Lördag 22 september kl 14.00
Sätra BP, Skärholmsvägen/Björksätravägen, Skärholmen