Inför P19: Skandinaviska Mästerskapen

Inför P19: Skandinaviska Mästerskapen

Share

Inför P19: Skandinaviska Mästerskapen

P19 byter, för en dryg vecka framåt, skottade konstgräsplaner i Stockholm mot toppklassiga gräsplaner på spanska solkusten. I Marbella väntar Skandinaviska Mästerskapen och kanske ...

P19 byter, för en dryg vecka framåt, skottade konstgräsplaner i Stockholm mot toppklassiga gräsplaner på spanska solkusten. I Marbella väntar Skandinaviska Mästerskapen och kanske några av säsongens hittills tuffaste matcher när de bästa P19-lagen från Sverige, Norge och Danmark ställs mot varandra. Så här går tankarna hos huvudtränare Lukas Syberyjski inför turneringen.    
 
Vad har du för förväntningar på turneringen?   
– Det jag förväntar mig är att vi ska få matcher som är ännu ett steg tuffare än de vi har utsatts för i serien som redan har varit ett stort snäpp uppåt mot vad P19 Allsvenskan brukade vara när den var uppdelad. Jag hoppas på bra förutsättningar och skickliga motståndare.  
 
Vad åker ni dit med för målsättning?  
– Ingenting uttalat från klubben men vi åker som vanligt ner och försöker vara bättre för varje match som vi spelar. Nu har vi förberett oss med två bra matcher där vi spelat mot våra kombattanter Hammarby och även Sollentunas herrlag för att spetsa till det ännu lite till. Vi har gjort bra ifrån oss i de matcherna så jag hoppas att vi ska göra det ännu bättre i premiären mot Nordsjälland och sedan fortsätta att vara bättre och växa in i turneringen på det sättet.  
 
Vad tar ni med er från de två träningsmatcherna?  
– Vi ville möta starkt motstånd för att förbereda oss på att i vissa delar av matcher försvara lite lägre. Vi har kunnat hålla taktpinnen i väldigt många av våra matcher och försvara högt utan att bli tillbakatryckta. Jag hoppas att den upplevelsen som stora delar av första halvlek mot Hammarby gav oss och även delar av matchen mot Sollentuna kan vara bra referenspunkter i det. Att vi kan sitta tillbaka lite utan att förlora vår identitet eller vår framåtanda.  
 
I Sverige kvalificerar man sig till mästerskapet genom sin placeringen i P19 Allsvenskan där BP som bekant slutade på en andraplats. Med ner till södra Spanien följer också två andra Stockholmslag, Hammarby och AIK. BP kommer däremot främst ställas mot danskt och norskt motstånd i sin grupp A där Nordsjälland, Bröndby och Molde gör dem sällskap. 
 
Har ni någon koll på motståndet i gruppen? 
– Vi har koll, vi har videomaterial och även vissa ingångar i framförallt Nordsjälland. Men vi kommer också att skaffa oss en bild där nere. Nordsjälland är första matchen och de andra två lagen kommer vi ha möjlighet att se på plats och på så vis skapa oss en bild av vad det är för nivå och vad som kommer krävas av oss för att göra så bra resultat som möjligt.  
 
Håller du någon som favorit? 
– Det är svårt att peka på någon favorit. Det man kan prata om är att danskarna kommer komma med en yngre åldersstruktur vilket kommer ha en påverkan på sättet de kan spela. De norska lagen har lite motsvarande vår åldersstruktur och spelar en direkt, fysisk fotboll. Men det är också ganska gamla sanningar. Jag hoppas att det blir bra matcher.  
  
Vad åker ni med för trupp?  
– Vi tar med stora delar av den truppen som gjort sig förtjänta av den här platsen genom sina prestationer under året och fyller på den med killar från P17 som kommer ingå i P19-truppen nästa år. Så det är en liten hybrid men också den hybriden som spelat de sista två matcherna. I övrigt är det ett gäng tävlingslystna spelare som åker. 18 utespelare och två målvakter.   
 
— 

Sajten fotbollsthlm.se är på plats i Marbella och rapporterar. Följ gärna som prenumerant för att ge incitament för sajten att skriva om BP.


 
Skandinaviska Mästerskapen: P19 
Marbella Football Center  
28 november – 5 december  
 
Grupp A 
BP, Nordsjälland, Bröndby, Molde 
Grupp B  
AIK, Hammarby, Midtjylland, Stabæk 
 
BP:s spelschema:
28 november: Nordsjälland – BP  
30 november: BP – Molde 
3 december: BP – Bröndby  
5 december: Final/Placeringsmatch