Inför P16: SM-semifinal mot Hammarby

Inför P16: SM-semifinal mot Hammarby

Share

Inför P16: SM-semifinal mot Hammarby

På lördag kl. 11:30 spelar BP:s P16 SM-semifinal borta mot Hammarby. Det kommer att bli en tuff och fysisk drabbning där vinnaren kommer att ställas mot BK Häcken eller Malmö FF i ...

På lördag kl. 11:30 spelar BP:s P16 SM-semifinal borta mot Hammarby. Det kommer att bli en tuff och fysisk drabbning där vinnaren kommer att ställas mot BK Häcken eller Malmö FF i en eventuell SM-final.
– Det kommer bli en ruskigt tuff uppgift men vi kommer göra allt vi kan för att få hem finalen till Grimsta, säger P16:s tränare Erik Rydén.

Text: Philip Kämpe

BP:s P16 har äntligen kommit fram till slutspel efter en lång och kompakt höst med många matcher. Säsongen inleddes för P16 den 13 juni när man slog IK Brage med hela 13-0 hemma på Grimsta. Därefter har laget fortsatt rada upp segrar. I sin första serie, P16 Nationell Grupp 6, vann man åtta av sina nio matcher där den nionde matchen blev ett kryss. Sedan i fortsättningsrundan gick BP segrande ur fyra av fem matcher. Den femte matchen blev en förlust mot IFK Norrköping men då var semifinalplatsen redan säkrade. Det är alltså ett BP som är obesegrat när man har något att spela för som nu ställs inför sin hittills tuffaste uppgift i år, en semifinal borta mot Hammarby. Laget tränas av Erik Rydén och Emil Spångberg som delar på huvudansvaret. Assisterande tränare är Viktor Ekström och mv-tränare är Andreas Larsson.

BP:s hemsida har pratat med Erik Rydén för att höra hans tankar inför matchen:
Vad förväntar ni er för match mot Hammarby?
– Vi förväntar oss en mycket jämn match. Hammarby har den stora fördelen att spela hemma på Kanalplan där vi vet om att de är svåra att möta. Det kommer bli en ruskigt tuff uppgift men vi kommer göra allt vi kan för att få hem finalen till Grimsta.

Vad måste ni göra spelmässigt för att vinna?
– Vi behöver se till att bli skärpta kring båda straffområdena. Där har vi blandat och gett under säsongen. Men framförallt behöver vi förstärka de saker som gjort oss framgångsrika under säsongen. Vi ska spela kontrollerat, pressa i rätt tid och jobba järnet.

Vad var er målsättning innan säsongen?
– Vår målsättning har varit att utveckla killarna så mycket som möjligt som individer i ett kollektiv. Spelar man i BP så är alltid mentaliteten att vilja vinna varje match, så målsättningen kring resultaten har nästan gett sig själv, vi har velat vinna varje match.

Hur skulle ni sammanfatta ert spel hittills denna höst och hur bra form är ni i?
– Vi har jobbat hårt i snart ett år och förhoppningen är at det nu verkligen ska bära frukt och att vi kan prestera vårt max i detta skedde av säsongen. Hösten har varit bra för vår del, men det bästa hoppas vi ha framför oss, säger Erik Rydén.

Matchen spelas på Hammarby IP (Kanalplan) med matchstart kl. 11:30. Hammarby har meddelat att det är max 50 personer som gäller och att de därför ber folk att stanna hemma.