Inför Norrby IF – BP

Inför Norrby IF – BP

Share

Inför Norrby IF – BP

Dags för ny bortamatch i Superettan och BP tar bussen till Borås för match mot Norrby IF. Avspark fredag 3 maj klockan 19.00. Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf Sena ...

Dags för ny bortamatch i Superettan och BP tar bussen till Borås för match mot Norrby IF. Avspark fredag 3 maj klockan 19.00.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Senaste matchen
Äntligen blev det 2-1 till BPs favör hemma på Grimsta. Efter dubbla förluster med samma siffror var det en skön känsla som spred sig över den rödsvarta familjen. BP lyckades vända underläge i halvtid till seger efter mål av Alexander Nilsson och Dusan Jajic

Skadeläget
I dagsläget är det endast Gustav Sandberg Magnusson som är långtidsskadad. Hampus Elgán har börjat träna med laget, men har en bit kvar till matchform. Oskar Fallenius är sjuk. Övriga spelare är hela och rena.

BPs trupp
Följande spelare har kallats till matchen och reser under fredagen till Borås. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
10. Philip Hellquist
11. Adam Gradén
15. Johan Falkmar
17. Isac Lidberg
18. Markus Gustafsson
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
26. Ahmed Bonnah
27. Samuel Svenlén
28. Benny Lekström

Motståndare
Norrby IF grundades 1927 och har en lång historia av sportsliga framgångar. 1955 tog laget för första gången klivet upp i Allsvenskan, bland annat efter att under säsongen ha besegrat lokalkonkurrenten IF Elfsborg med klara 6-1. Sedan dess har laget främst hört hemma i den näst högsta divisionen, med en del pendlande nedåt. Senaste klivet uppåt togs hösten 2017 då laget otippat knep kvalplatsen till Superettan, där de lyckades besegra Assyriska FF över två matcher.

Årets seriespel har öppnats på en väldigt speciellt sätt. Norrby inledde med att vinna mot Mjällby AIF, kryssa mot Trelleborg, för att sedan förlora med hela 7-1 mot Jönköpings Södra hemma i Borås. Senast hade laget repat sig och vann mot Östers IF med 1-0 på bortaplan. Båda himmel och helvete hittills, alltså.

Spelplan
Borås Arena är en fullskalig fotbollsarena där en fotbollsmatch kan bevittnas på många fina sätt. Arenan ligger centralt i staden, bredvid köpcentret Knalleland.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast här

Biljettpriser
Ståplats 
100 kr
Sittplats 
Vuxen: 120 kr
Pensionär: 100 kr
Ungdom (upp till 18): 30 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.