Inför Malmö FF – BP: Regerande mästarna väntar på bortaplan
Foto: Erik Bjernulf

Inför Malmö FF – BP: Regerande mästarna väntar på bortaplan

Share

Inför Malmö FF – BP: Regerande mästarna väntar på bortaplan

BP reser under söndagen till Malmö för match mot de regerande svenska mästarna imorgon måndag. Avspark på Stadion i Malmö måndag 23 april 19.00. BP kommer till matchen från ...

BP reser under söndagen till Malmö för match mot de regerande svenska mästarna imorgon måndag. Avspark på Stadion i Malmö måndag 23 april 19.00.

BP kommer till matchen från två raka förluster i hemstaden, 0-4 mot Hammarby IF på bortaplan och 0-2 hemma mot IF Elfsborg är två resultat ingen i truppen eller lagledningen är nöjd med, trots det finns flera delar från bägge matcherna att ta med sig in i måndagens match mot Malmö.

BP växer in i den allsvenska kostymen alltmer och spelarna vågar ta de chanser de är kapabla till att göra. Huvudtränare Luis Pimenta återkommer ofta till att spelarna har kapacitet för Allsvenskan, men att de måste våga visa det. Låt oss se detta i Malmö, som vi stundtals fått se under de fyra inledande omgångarna.

Truppmässigt råder full konkurrens där Pimenta får ta med sig de 18 spelare han anser kunna vinna matchen mot Malmö FF.

Motståndare

Malmö FF behöver inte någon närmare beskrivning efter att klubben dominerat Allsvenskan under 2010-talet. SM-guldet har nått den historiska markeringen 20 stycken inteckningar i Svenska Fotbollförbundets arkiv. Med två raka gruppspel i Champions League har MFF dessutom nått en ekonomisk verklighet som ligger långt över övriga klubbar i Allsvenskan.

Årets säsong har inletts lite knackigare, laget har tagit sig till final i Svenska Cupen, men i Allsvenskan har segrarna inte varit lika självklara. De första fyra omgångarna har gett en seger, två kryss och senast, mot Djurgårdens IF på bortaplan, blev det förlust med klara 3-0. Ett resultat och inledning på säsongen som gett tidigare BP-spelaren Magnus Pehrsson veck i pannan som huvudtränare för laget som förväntas ta ett nytt SM-guld.

BP mötte MFF i Svenska Cupens gruppspel då lagen möttes i den avgörande sista gruppspelsmatchen. MFF visade då styrka och vann efter att ha varit tyngre än BP över hela planen. BPs tröstmål från Bajram Ajeti var en vacker frispark.

Upp till bevis för båda lagen måndag 23 april 19.00 på Stadion i Malmö.

Allsvenskan

Malmö FF – BP

23 april 19.00

Stadion

Matchen sänds via CMores kanaler samt CMore.se