Inför Malmö FF – BP: Seriesegrare och plantskolor emellan
Foto: Erik Bjernulf

Inför Malmö FF – BP: Seriesegrare och plantskolor emellan

Share

Inför Malmö FF – BP: Seriesegrare och plantskolor emellan

BP ställs mot Malmö FF i den avgörande gruppfinalen i Svenska Cupen. För BP krävs seger för att knipa första plats i gruppen och därmed nå kvartsfinal. Båda lagen står på sex poäng ...

BP ställs mot Malmö FF i den avgörande gruppfinalen i Svenska Cupen. För BP krävs seger för att knipa första plats i gruppen och därmed nå kvartsfinal. Båda lagen står på sex poäng och en målskillnad på 4-0, men då Malmö är rankade som etta inför cupen kommer de att gå vidare vid ett oavgjort resultat på söndag. Avspark söndag 4 mars 17.00.

BP presterade en taktiskt väl genomförd match mot Dalkurd förra helgen och kunde vinna med 2-0, för andra raka matchen i gruppspelet. Segrarna har självklart stärkt självförtroendet i truppen inför de kommande utmaningarna. I matchen mot Dalkurd stack Nikola Petric och David Ochieng ut med starka insatser defensivt. Framåt var BP aggressiva och pressade fram misstag hos gästerna.

I spelartruppen är stämningen god efter de fina resultaten under inledningen. Inför matchen mot Malmö är samtliga medvetna om att det krävs seger för att gå vidare. Anledningen till att seger krävs är att BP och Malmö står på samma poäng, samma målskillnad och gjort lika många mål inför matchen, men då MFF gick in i turneringen som högre rankat, MFF rankat som nummer 1 och BP som nummer 16, så går MFF vidare vid ett oavgjort resultat på söndag.

Motståndare
Malmö FF är regerande svenska mästare och sitter på en helt annan position än övriga allsvenska klubbar. Med cirka en halv miljard på banken kan truppen stärkas så fort spelare faller bort och förutsättningar med personal och faciliteter kan rusa iväg från motståndarna i Allsvenskan. Det gör däremot inte att laget är oslagbart och trots de två segrarna mot Dalkurd (1-0) och Gefle (3-0) har det varit jämna matcher kombinerat med en ovana av att spela på konstgräs (laget tränar dock på konstgräs inför matcherna och har erfarenhet av Malmö IPs matta.

På tränarsidan fortsätter MFF med Magnus Pehrsson som huvudtränare som därmed gör sin andra säsong i klubben. Pehrsson har likt många andra en bakgrund i BP och kan bland annat noteras för ett junior-SM-guld som spelare i BP-tröjan. I truppen har det skett en del förändringar. ANders Christansen, utsedd till Allsvenskans bästa spelare 2017, lämnade under vintern för spel i Belgien. In på mittfältet har istället Fouad Bachirou anslutit efter många fina säsonger i Östersunds FK. Malmö har tappat fler tongivande spelare såsom Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget och Erdal Rakip. In i truppen har man plockat Arnor Traustasson (Rapid Wien, tidigare IFK Norrköping), Egzon Binaku (BK Häcken) och Sören Reiks (IFK Göteborg), utöver egna talanger som kontinuerligt slussas upp.

Det är två plantskolor som möts, vilket fastslogs ytterligare i Tipselit-certifieringen som presenterades i veckan. BP lyckades återta förstaplatsen i rankingen som Malmö hade efter säsongen 2016. BP och MFF står i en egen klass i rankingen med cirka 4000 poäng vardera. Se mer på Tipselit.se.

Svenska Cupen Grupp A
Malmö FF – BP
Söndag 4 mars 17.00
Malmö IP

Bortasektionen på Malmö IP är öppen och ingång sker via Carl Gustafs Väg. Biljett köps på plats i luckan och kostar 120kr.

Matchen sänds via CMore.se samt i CMore Live.