Inför lottning av gruppspelet i Svenska Cupen Herr

Inför lottning av gruppspelet i Svenska Cupen Herr

Share

Inför lottning av gruppspelet i Svenska Cupen Herr

Förberedelserna inför säsongen 2020 är igång på alla fronter och för herrlaget har det blivit dags att skriva in de första tävlingsmatcherna. Svenska Cupens gruppspel lottas sönda ...

Förberedelserna inför säsongen 2020 är igång på alla fronter och för herrlaget har det blivit dags att skriva in de första tävlingsmatcherna. Svenska Cupens gruppspel lottas söndag 10 november och BP är med efter att ha vunnit mot Gottne IF i kvalrundan i augusti. Förutsättningarna inför lottningen presenteras här.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

De 32 lagen i Allsvenskan och Superettan är högst rankade i Svenska Cupens lottning. Till gruppspelet så är de 16 högst rankade föreningarna seedade. BP är lag 31 i rankingen och även om flera lag ovanför inte kvalificerat sig så kommer BP inte att vara seedat i lottningen. Det innebär en fri lottning och BP kommer att ställas mot minst ett lag från Allsvenskan i gruppspelet, tillsammans med ytterligare ett icke-seedat lag.

I helgen spelas två uppskjutna kvalmatcher. Enskede IK möter AIK och IFK Värnamo möter Malmö FF. Efter att dessa matcher spelats vet vi hur fördelningen av de seedade lagen ser ut. Lag 1-16 kommer att fördelas på åtta grupper med två i vardera enligt 1+16, 2+15 etc. I dessa åtta grupper lottas övriga 16 lag in, där alltså BP är ett av dessa.

Lottningen äger rum söndag 10 november, direkt efter slutsignal mellan IFK Värnamo och Malmö FF (avspark 16:00). Lottningen direktsänds via fotbollskanalen.se.

Kvalificerade lag (utan inbördes ordning)
AFC Eskilstuna
Östersunds FK
Varbergs BoIS FC
BP
Tvååkers IF
BK Häcken
Örebro SK
Syrianska FC
Hammarby IF
IK Sirius
Västerås SK
Sollentuna FF
Sandvikens IF
Dalkurd FF
GIF Sundsvall
IFK Norrköping
Jönköpings Södra IF
Kalmar FF
Mjällby AIF
Örgryte IS
Eskilsminne IF
FK Karlskrona
GAIS
Halmstads BK
Falkenbergs FF
IF Elfsborg
IFK Göteborg
IK Brage
Djurgårdens IF
Oskarshamns AIK
Enskede IK/AIK
IFK Värnamo/Malmö FF