Inför IK Sirius – BP

Inför IK Sirius – BP

Share

Inför IK Sirius – BP

Fyra omgångar återstår av Allsvenskan 2018 och för BP är det lika många bortamatcher som hemmamatcher på schemat. Serien avgörs med fyra matcher på 14 dagar med första chans till p ...

Fyra omgångar återstår av Allsvenskan 2018 och för BP är det lika många bortamatcher som hemmamatcher på schemat. Serien avgörs med fyra matcher på 14 dagar med första chans till poäng mot IK Sirius söndag 28 oktober 17.30 på Studenternas IP. 

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

BP kommer senast från en jämn match mot IFK Göteborg hemma på Grimsta. Trots flera chanser lyckades BP inte förvalta dessa i mål, samtidigt som Göteborg satte ett mål i vardera halvlek. Dalkurd FF vann sin match mot Örebro SK i samma omgång och gick därmed upp på samma poäng som BP i jakten på nytt kontrakt, antingen med eller utan kval.

Christopher Brandeborn är avstängd efter att ha dragit på sig tillräckligt med gula kort under säsongen. Alexander Nilsson skada ser ut att sätta stopp för spel under resten av säsongen och är inte aktuell till söndagens match. Därmed blir det lite förändringar bland de offensiva spelare vi sett i spel hittills under Björknesjös ledning.

Den uttagna truppen presenteras efter lördagens träning.

Motståndare
IK Sirius har vänt vårens depression till en stark höst med flertalet viktiga segrar. Laget har spelat in 26 poäng, vilket ger ett skönt försprång i jakten på nytt kontrakt i Allsvenskan. Två noterbara segrar är sommarens dubbla 3-2-segrar mot IFK Göteborg, båda kom efter att Sirius lyckats vända 0-2-underläge till seger. Sirius har råg i ryggen med fyra raka matcher utan förlust och senast blev det seger, 2-1, mot Trelleborgs FF på bortaplan.

I laget noterar vi flera BP-bekanta ansikten i både ledarstab och spelartrupp. När lagen möttes i juli vann Sirius en jämn match efter att Jesper Arvidsson skruvat in matchens enda mål på frispark.

Allsvenskan
IK Sirius-BP
Söndag 28 oktober 17.30
Studenternas IP

Förköp din biljett via siriusfotboll.ebiljett.nu

Matchen sänds via CMore.se och CMores kanaler