Inför IK Frej – BP

Inför IK Frej – BP

Share

Inför IK Frej – BP

VI får kort tid att ladda om mellan matcherna och chans till nya poäng kommer mot IK Frej i en veckomatch. Avspark onsdag 15 maj klockan 19.00 på Vikingavallen i Täby. Text: Pe ...

VI får kort tid att ladda om mellan matcherna och chans till nya poäng kommer mot IK Frej i en veckomatch. Avspark onsdag 15 maj klockan 19.00 på Vikingavallen i Täby.

Text: Peter Appelquist Foto: Erik Bjernulf

Senaste matchen
Det såg inte superbra ut i lördag, men BP lyckades ändå förvalta sina chanser och ledde med 2-0 hemma mot Degerfors efter två mål av Philip Hellquist. Gästerna lyckades dock vända matchen i slutminuterna och vann med 3-2. För BP finns det många lärdomar att dra.

Skadeläget
I dagsläget är det endast Gustav Sandberg Magnusson som är långtidsskadad. Hampus Elgán har börjat träna med laget, men har en bit kvar till matchform. Övriga spelare är hela och rena.

BPs trupp
Följande spelare har kallats till matchen och reser under fredagen till Borås. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1.Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
10. Philip Hellquist
11. Adam Gradén
15. Johan Falkmar
17. Isac Lidberg
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér
27. Samuel Svenlén
28. Benny Lekström

Motståndare
IK Frej är den lilla Täbyklubben, grundad på 60-talet i takt med att Täby växt fram som en ny bostadsplats. Särskilt ny som boplats är dock inte området, vilket vi hör på namnet. Frej är som bekant en av gudarna i Asatron och Vikingavallen ger även det ett vink kring området.

Frej anno 2019 är i mycket en samarbetsförening med Hammarby IF där flertalet juniorspelare från den grönvita organisationen får speltid på seniornivå i Superettan.

I truppen hittar vi även flertalet spelare med BP-koppling. Amadeus Sögaard, Richard Spong och Hjalmar Ekdal från akademin och Moustaza Zeidan och Luca Gerbino Polo med seniorsäsonger i BP bakom sig.

Superettan 2019 inleddes med tre raka förluster, men sedan dess är Frej obesegrat i de fyra senaste matcherna, med den sena 1-0-segern mot GAIS på bortaplan som senaste poänginräkning i tabellen, där laget ligger på tionde plats.

Spelplan
Vikingavallen är en trevlig liten arena i Täby Kyrkby där bortasektionen är placerar på långsidan, Sektion E.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast här

Biljettpriser
Ståplats  – Bortasektion E
Vuxen: 100 kr
Ungdom: 60 kr
Sittplats 
Vuxen: 150 kr
Pensionär: 120 kr
Familjebiljett (2 vuxna + 2 barn) 350 kr

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.