Inför IK Brage – BP: Omstart och uppstart

Inför IK Brage – BP: Omstart och uppstart

Share

Inför IK Brage – BP: Omstart och uppstart

Dags för hösthalvan av Superettan att inledas och för BP innebär det möte med IK Brage på Domnarvsvallen i Borlänge lördag 13 juli 18:00. BP går för att inleda en stark höst med e ...

Dags för hösthalvan av Superettan att inledas och för BP innebär det möte med IK Brage på Domnarvsvallen i Borlänge lördag 13 juli 18:00. BP går för att inleda en stark höst med en stark prestation.S

Text: Peter Appelquist Foto: Henke Råssmo

Senaste matchen
Det har gått en dryg månad sedan BP spelade match i Superettan senast, då noterades 0-0 hemma på Örgryte IS i en match som kunde tippat åt båda hållen. För BP innebar det en spelmässig höjning men där poäng blir alltmer suktande.

Frånvaro
Som rapporterades på hemsidan under torsdagen i den här artikeln så är det endast Philip Hellquist som återfinns på rehablistan efter att han olyckligt brutit armen.

BPs trupp
Följande spelare har kallats till matchen och reser till match. Startelvan och vilka som inleder på avbytarbänken presenteras enligt tradition 60 minuter innan avspark i våra sociala medier.

1. Rasmus Emanuelsson
3. Ali Suljic
4. Oscar Pehrsson
6. Gustav Sandberg Magnusson
7. Eric Johana Omondi
8. Marcus Hansson
9. Dusan Jajic
11. Adam Gradén
14. Oskar Fallenius
15. Johan Falkmar
17. Isac Lidberg
18. Markus Gustafsson
19. Aron Sandén
20. Hampus Elgán
22. Alexander Nilsson
23. Billy Nordström
24. Fritiof Björkén
25. Albin Linnér

Motståndare
IK Brage är en av de där klassiska bruksortsklubbarna i landet. Föreningen bildades 1925 och herrlaget tog sig snabbt uppåt i seriesystemen. 1937 debuterade Brage i Allsvenskan och höll sig kvar i fyra raka säsonger. Glansdagarna kom i början av 80-talet då medaljer plockades och det även blev spel i dåvarande UEFA-cupen (dagens Europa League).

De senaste åren har varit i en miljö en bra bit från Europa League och så sent som 2017 vann laget Division Ett Norra och återvände till Superettan. Det är dock ett bygge som tagits seriöst och under ledning av Kleber Sarenpää som huvudtränare kanske masarna och kullorna i Borlängetrakten kan drömma om ett IK Brage i Allsvenskan igen.

Inför lördagens möte med BP ligger IK Brage på tredje plats i tabellen, endast en poäng från allsvensk direktplats. Det är dock jämnt runt det allsvenska kvalstrecket och mycket kan hända från match till match.

I Brages trupp noterar vi flera BP-kopplingar. I anfallet har Christian Kouakou kommit igång med målskyttet, på mittfältet återfinns Robbin Sellin och Seth Hellberg och i mittförsvaret håll Carlos Garcia ställningarna.

Spelplan
Domarvsvallen i Borlänge är en trevlig äldre arena med stark bas av trä på alla läktare. BP-fansen som åker till matchen samlas bäst på den östra läktaren.

Biljetter
Biljetterna bokas enklast här

Biljettpriser
Ståplats bortasupporter
Vuxen: 100 kr
Ungdom/Pensionär: 60/80 kr
S
Inpassering och försäljning av biljetter på arenan

Södra entrén/Stora Huvudentrén: Tre försäljningskassor samt inpassering för förköpta biljetter.

Södra sidan: Egen ingång för VIP-, säsongskortsinnehavare, media och ackrediterade.

Sändning
Matchen direktsänds av CMore. Använd den här länken så tillfaller en del av intäkterna BP.

BP-Kalendern
Få koll på alla kommande matcher via BP-kalendern som du hittar på IFBP.se/bpkalendern.