Inför IFK Göteborg och SJK: Dubbla träningsmatcher till helgen
Foto: Erik Bjernulf

Inför IFK Göteborg och SJK: Dubbla träningsmatcher till helgen

Share

Inför IFK Göteborg och SJK: Dubbla träningsmatcher till helgen

Herrlaget har tre träningsmatcher kvar inför den allsvenska premiären, varav två spelas den här veckan. Fredag 17.00 står IFK Göteborg för motståndet i Göteborg och på söndag 12.30 ...

Herrlaget har tre träningsmatcher kvar inför den allsvenska premiären, varav två spelas den här veckan. Fredag 17.00 står IFK Göteborg för motståndet i Göteborg och på söndag 12.30 kommer finska SJK på besök till Grimsta. I spelartruppen kan vi notera att samtliga är i träning. 

Matcherna är inplanerade för att ge matchträning åt samtliga spelare och skapa ytterligare chanser att arbeta med spelsystem, olika taktiska lösningar osv. Glädjande för alla BP-fans så kommer IFK Göteborg att sända fredagens match gratis via appen Forza Blåvitt. Ladda ner den via Appstore eller Andriod Market. Du kan även nå appens innehåll via webben.

BP ställs mot gamla lagkamrater. I IFK Göteborg spelar Carl Starfelt och i SJK hittar vi Anders Bååth och Kyle Konwea. Alla tre var med i truppen som tog upp BP i Allsvenskan.

IFK Göteborg genomgår en större förändring, dels har Poya Asbaghi tagit över som huvudtränare och i truppen har flera talangfulla spelare anslutit. Laget har haft svårt att utmana i toppen av Allsvenskan de senaste åren och längtar efter att hitta tillbaka till fornstora dagar. IFK tog sig vidare till kvartsfinal i Svenska Cupen, men fick likt BP se sig besegrade av Malmö FF.

SJK grundades så sent som 2007 efter en sammanslagning av två lokala klubbar. SJK är förkortningen på Seinäjoen Jalkapallokerho, ungefärligt översatt till Seinäjoki Bollsällskap. Klubben har satsat för att växa och kom förra säsongen på en sjätteplats i den finska högstaligan.

Träningsmatch
IFK Göteborg – BP
Fredag 16 mars 17.00
Bravida Arena
Biljett kan med fördel köpas i förväg via Ticketmaster.
Matchen sänds gratis via appen Forza Blåvitt

Träningsmatch
BP – SJK
Söndag 18 mars 12.30
Grimsta
Fri entré