Inför Herr: Vasalund – BP

Inför Herr: Vasalund – BP

Share

Inför Herr: Vasalund – BP

En lång säsong i Ettan Norra ligger bakom oss och nu avgörs allt i den sista omgången av serien. BP ställs på bortaplan mot klara seriesegraren Vasalund vilket blir en svår nöt at ...

En lång säsong i Ettan Norra ligger bakom oss och nu avgörs allt i den sista omgången av serien. BP ställs på bortaplan mot klara seriesegraren Vasalund vilket blir en svår nöt att knäcka. Men BP har allting i egna händer och en poäng på söndag säkrar i princip kvalplatsen.
– Vi är taggade så känslan är bra, säger vänsterback Axel Wallenborg.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Allting avgörs söndag på Skytteholms IP. Kommer BP:s säsong att fortsätta några veckor till eller ta den slut i helgen. BP ställs mot otroligt starka Vasalund på bortaplan men en poäng kommer med största sannolikhet att räcka för att säkra andraplatsen i tabellen. Huvudtränare i BP, Shaun Constable säger dock att man kommer gå för seger i match:

– Vi kommer spela som om det vore en vanlig match, allting är likadant. Varje match vi kör, spelar vi för att vinna och det är med den inställningen vi kommer gå in till matchen, säger Constable.

Denna attityd från tränare Constable speglar sig på hans spelare och vänsterback Axel Wallenborg håller med om att det är vinst man går för i helgen:

– Det är klart att vi gått in i varje match för att vinna, så vi kommer gå för en trepoängare i helgen, säger Wallenborg.

Senaste BP och Vasalund möttes var i början av säsongen. Då lyckades BP knipa segern med matchens sista spark. En jämn tillställning som stod 1-1 länge avgjordes av Christer Gustafsson när han med ett drömmål drog upp bollen i krysset på tilläggstid. Sedan den matchen har Vasalund nästintill gått prickfritt genom serien och är klara för Superettan nästa år. Men att de kommer vila spelare då de inte har något att spela för är ingeting tränare Constable förväntar sig:

– Såklart kommer de ställa upp med sitt bästa lag och jag hoppas att de gör det för det kommer vara bättre för oss också, säger en taggad Shaun Constable.

BP är i bra form efter två viktiga segrar senast. Först i en jobbig bortamatch mot Team TG och sedan en dominerande seger med 7-1 mot Nyköpings BIS. En segermarginal som verkligen har gett BP en fördel då man utökade sin ledning i målskillnad jämfört med kvalkonkurrenterna Sollentuna FK och IFK Haninge.

Så säkrar BP kvalplatsen:

  • Vid seger för BP säkrar man kvalplatsen.
  • Vid kryss för BP säkrar man kvalplatsen om inte Sollentuna FK vinner med 22-måls marginal mot Team TG.
  • Vid förlust för BP måste Sollentuna FK tappa poäng mot Team TG. Samtidigt som IFK Haninge inte får vinna mot Karlslunds IF och ta in 10-måls marginal i målskillnad gentemot BP. Alltså om BP förlorar med uddamålet, då måste Haninge vinna med niomåls marginal. Om BP förlorar med två mål, då måste Haninge vinna med åttamåls marginal, osv.

Vasalunds IF – BP
Söndag 29/11
Kl. 14:00
Skytteholms IP
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
16 mål: Oskar Fallenius
7 mål: Philip Haglund
6 mål: Ali Suljic
4 mål: Simon Helg
Albin Linnér
Omar Faraj
Oskar Nordlund
3 mål: Alexander Nilsson
Jesper Arvidsson
Christer Gustafsson
1 mål: Alexander Fioretos
Gustav Sandberg-Magnusson
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson