Inför Herr: Trelleborgs FF – BP

Inför Herr: Trelleborgs FF – BP

Share

Inför Herr: Trelleborgs FF – BP

Nu återstår det endast en ynka match av säsongenen 2020. En match som kommer avgöra herrlagets serietillhörighet 2021. På söndag nere på Vångavallen ska BP försöka knipa en plats ...

Nu återstår det endast en ynka match av säsongenen 2020. En match som kommer avgöra herrlagets serietillhörighet 2021. På söndag nere på Vångavallen ska BP försöka knipa en plats i Superettan framför Trelleborgs FF. Motståndarna Trelleborg har en knapp fördel i och med sitt bortamål på Grimsta i onsdags när första mötet slutade 1-1.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Det första mötet i onsdags slutade 1-1 mellan BP och Trelleborgs FF. Ett möte där BP inledde matchen starkt och förtjänade nog att ha haft en ledning in till pausen men matchen var mållös. Gästerna Trelleborg vaknade till ordentligt i den andra halvleken och var nära att ta ledningen ett par gånger innan Oskar Fallenius läckert skruvade in en frispark för BP. Trelleborg lyckades dock kvittera precis i slutet vilket gav BP lite sursmak efter matchen.

– Jag tycker vi gör en bra match framförallt första halvlek tycker jag är en bra prestation av laget, vi rullar bollen bra där vi följer matchplanen helt enkelt. Andra halvlek ser lite annorlunda ut och inte riktigt samma tempo men vi lyckas åtminstone göra ett mål. Sedan är det bara lite dåligt av oss att inte hålla det tätt sista fem men alla dörrar är öppna inför morgondagen (söndag), säger Oskar Fallenius om första matchen.

Det som gäller för BP på söndag är tydligt, man måste minst göra ett mål för att ha chans att vinna dubbelmötet. Vid resultatet 1-1 blir det förlängning och potentiellt straffar. Bortamålsregeln gäller så ett oavgjort resultat där BP gör två mål eller fler innebär serieavancemang för BP. En mållös drabbning betyder att Trelleborg stannar kvar i Superettan och BP spelar i Ettan Norra även nästa år.

– Det är ett helt annat typ av underlag (Vångavallens naturgräs). Vi kommer nog vara tvungna att spela lite rakare och ta lite mindre risker, samtidigt så behöver vi gå framåt. Men jag tror att våra kvalitéer håller för underlaget vi kommer spela på och vi ser fram emot det, säger Fallenius om söndagens match.

Matchen har avspark kl. 15:00 och visas som vanligt på Sportexpressen Play.

Trelleborgs FF – BP
Söndag 13/12
Kl. 15:00
Vångavallen
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.