Inför Herr: Sollentuna FK – BP

Inför Herr: Sollentuna FK – BP

Share

Inför Herr: Sollentuna FK – BP

Lördagens bortmatch mot Sollentuna FK blir en återkomst till sin förra klubb för Christer Mattiasson. För laget innebär det säsongens första äventyr på naturgräs. Avspark kl. 13:0 ...

Lördagens bortmatch mot Sollentuna FK blir en återkomst till sin förra klubb för Christer Mattiasson. För laget innebär det säsongens första äventyr på naturgräs. Avspark kl. 13:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

Efter tre omgångar och 270 spelade minuter har BP fortsatt inte släppt in ett mål. På lördagen väntar en ny utmaning för BP-försvaret mot ett hungrigt Sollentuna FK. Motståndarna är ju laget som BP:s tränare Christer Mattiasson tränade innan han kom till BP i vintras. Även spelarna Monir Jelassi och David Zlotnik spelade förra året i Norrortsklubben.

BP kommer senast från en seger mot Umeå FC med 2-0. Båda målen i matchen gjordes av Marijan Cosic som därmed nätat tre gånger i säsongsupptakten. Detta placerar även honom på en tidig delad förstaplats i seriens skytteliga tillsammans med Täby FK:s Niklas Persson och Dalkurds Victor Söderström.

Mot Umeå var Christer Gustafsson tillbaka i truppen efter att ha missat de första matcherna på grund av en lättare skada. Han fick inte spela mot Umeå men gjorde dryga timmen i en träningsmatch mot Hammarby i tisdags. En träningsmatch som slutade 2-2 där Jardell Kanga gjorde ett mål själv och stod för en assist till ”Nisse” Wallenberg.

Motståndarna: Sollentuna FK
Sollentuna FK skapades 2013 när Sollentuna United FK och Sollentuna Fotboll IF slogs ihop. Klubbens herrlag har spelat i Ettan Norra sedan 2017 och förra året slutade de på en tredjeplats, coachat av Christer Mattiasson. Ny tränare för laget 2021 är Douglas Jakobsen. Sollentuna har på sina tre inledande matcher samlat ihop fyra poäng. Senast kommer man från en förlust på bortaplan med 1-0 mot IF Sylvia. I truppen finns en del före detta BP-spelare, bland annat Aron Sandén, Christos Liantas, Wilhelm Nilsson och Herman Magnusson.

Ettan Norra: Omgång 4
Sollentuna FK – BP
24:e april
Kl. 13:00
Sollentunavallen (ingen publik)
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
3 mål: Marijan Cosic
1 mål: Gustav Sandberg-Magnusson

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
1 assist: Oscar Krusnell, Samuel Leach Holm, David Zlotnik