Inför Herr: IF Sylvia – BP

Inför Herr: IF Sylvia – BP

Share

Inför Herr: IF Sylvia – BP

En utav årets tuffare bortamatcher väntar när BP spelar sin första vardagsmatch denna säsong. Det är IF Sylvia som är motståndet och avsparkstiden är kl. 19:00 på torsdag 3/6. ...

En utav årets tuffare bortamatcher väntar när BP spelar sin första vardagsmatch denna säsong. Det är IF Sylvia som är motståndet och avsparkstiden är kl. 19:00 på torsdag 3/6.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Förra säsongen var det endast tre lag som BP inte lyckades besegra. Ett utav dessa lag var IF Sylvia som BP nu ställs mot på bortaplan. Förra året slutade både matcherna mellan lagen mållöst när det var defensiven som lyste.

Förhoppningsvis kan BP spräcka målnollan på torsdagskvällen och BP:s offensiv har varit sylvass på sistone. På de tre senaste matcherna har BP gjort 14 mål. Dessutom toppas skytteligan i Ettan Norra av en BP-duo, både Marijan Cosic och Omar Faraj har gjort sju mål vardera i år.

Motståndarna: IF Sylvia
IF Sylvia är grundat år 1922 i Norrköping. Klubben spelar sina hemmamatcher på Östgötaporten, numera Platinumcars Arena som man delar med Allsvenska IFK Norrköping. Förra säsongen var klubben ett topplag i Ettan Norra och slutade på en stark 5:e plats i tabellen endast tre poäng bakom BP. I år efter nio spelade matcher ligger laget där man slutade förra året, alltså femma. Laget har en ny tränare för i år som är Anes Mravac.

Ettan Norra: Omgång 10
IF Sylvia – BP
3:e juni
Kl. 19:00
Platinumcars Arena. Biljetter här.
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2021:
7 mål: Marijan Cosic, Omar Faraj
3 mål: Monir Jelassi
2 mål: Gustav Sandberg-Magnusson
1 mål: Ali Suljic, Simon Helg, Jardell Kanga, Samuel Leach Holm

BP intern assistliga Ettan Norra 2021:
6 assist: Oscar Krusnell
4 assist: Marijan Cosic
3 assist: Samuel Leach Holm
1 assist: David Zlotnik, Simon Helg, Monir Jelassi, Christer Gustafsson, Martin Falkeborn, Jesper Ceesay, Jardell Kanga