Inför Herr: Gefle IF – BP

Inför Herr: Gefle IF – BP

Share

Inför Herr: Gefle IF – BP

BP:s bortaresa fortsätter och nästa stopp på kartan är Gävle. På söndagen kl. 15.00 ställs herrarna mot klassiska Gefle IF. BP är i god form och har endast släppt in ett mål på si ...

BP:s bortaresa fortsätter och nästa stopp på kartan är Gävle. På söndagen kl. 15.00 ställs herrarna mot klassiska Gefle IF. BP är i god form och har endast släppt in ett mål på sina fem senaste matcher. Man hoppas även kunna gå obesegrade för en sjätte match i följd.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

BP är laget i serien med överlägset bäst defensiv. På 17 matcher har man bara släppt in 10 mål, näst bästa lagen i den statistiken har släppt in 19 mål. Stark som vanligt var defensiven i senaste omgången mot Karlslund när BP krigade till sig ytterligare en 1-0-seger denna säsong. Stor matchvinnare blev Philip Haglund som sent nickade in matchens enda mål i slutminuterna. Haglund har nu gjort mål två matcher i rad efter återkomsten från sin skada. Om Haglund har en 90-minutrare i benen återstår att se men helt klart gör han skillnad de minuter som han är på planen.

BP ställs nu mot Gefle IF som man senast ställdes mot i juli hemma på Grimsta. Då vann BP med 1-0 efter ett mål i den första halvleken från Albin Linnér.

Övriga topplagen i Ettan Norra spelade under lördagen och samtliga vann sina matcher. Så det är en trepoängare som krävs från BP för att återta sin 2:a plats i tabellen.

Motståndarna: Gefle IF FF

Gefle IF är en klassisk idrottsförening vars fotbollssektion startades redan 1896. Klubben har deltagit i Europa League-kvalet ett antal gånger tack vare fina placeringar i FairPlay-ligan. Mellan 2005 och 2016 hade man en stabil sejour i Allsvenskan. Förra säsongen hamnade man på en 11:e plats i Division 1 Norra. Inför söndagens match befinner sig Gefle på en 8:e plats med möjlighet att klättra ett par placering vid en seger mot BP. Tränare för laget är Mikael Bengtsson. Laget främsta målskytt är den före detta BP-spelaren Isac Lidberg som gjort 7 strutar i år.

Gefle IF FF – BP

Söndag 13/9 kl. 15.00

Gavlevallen

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk: https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-gefle-if-ff-if-brommapojkarna-2rmuet

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
5 mål: Oskar Fallenius
2 mål: Oskar Nordlund
Christer Gustafsson
Jesper Arvidsson
Albin Linnér
Alexander Nilsson
Omar Faraj
Philip Haglund
1 mål: Simon Helg
Alexander Fioretos
Ali Suljic
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson

BP:s spelartrupp till matchen:
1 Jonas Olsson
2 Jakob Glasberg
3 Ali Suljic
5 Axel Wallenborg
6 Gustav Sandberg-Magnusson
7 Simon Helg
9 Omar Faraj
10 Oskar Nordlund
14 Albin Linnér
16 Alexander Fioretos
20 Alexander Lundin
21 Endreas Tesfai
22 Alexander Nilsson
23 Philip Haglund
24 Jesper Ceesay
25 Cameron Streete
26 Adam Groundstroem
27 Samuel Svenlén