Inför Herr: Dalkurd FF – BP
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: Dalkurd FF – BP

Share

Inför Herr: Dalkurd FF – BP

BP står inför säsongens kortaste bortaresa på måndagskvällen när man beger sig till Uppsala för mötet med Dalkurd FF. Avsparken sker kl. 19:00 på Studenternas. Efter onsdagens ...

BP står inför säsongens kortaste bortaresa på måndagskvällen när man beger sig till Uppsala för mötet med Dalkurd FF. Avsparken sker kl. 19:00 på Studenternas.

Efter onsdagens match i Svenska Cupen är det nu återigen dags för BP att fokusera och ta sig an en match i Superettan. Fjolårets seriekollega, Dalkurd FF, står som motståndare under måndagen på Studenternas i Uppsala. BP har nio raka seriematcher utan förlust, medan Dalkurd är uppe i fyra raka förluster.

BP kan blicka tillbaka på en synnerligen imponerande månad i augusti. Samtliga fem seriematcher som laget spelade under föregående månad slutade nämligen med seger och till detta kan vi även addera en seger i Svenska Cupens andra omgång mot IFK Haninge. Med denna resultatrad i ryggen är BP därmed seriens formstarkaste lag för tillfället.

Senaste matchen som BP spelade var alltså i onsdags i Svenska Cupens andra omgång där IFK Haninge besegrades med 3-1 efter mål av Nicklas Maripuu, Oscar Pettersson och Samuel Leach Holm. Den senaste matchen i Superettan för BP var istället när man vann seriefinalen hemma mot Halmstads BK med 2-1 sedan både Marijan Cosic och Nikola Vasic gjort varsitt mål.

När BP och Dalkurd möttes på Grimsta IP i den 13:e omgången under denna säsong slutade det med en storseger för BP med 5-0. Dalkurd satte då olyckligt nog två mål i egen kasse, samtidigt som även Oscar Pettersson, Marijan Cosic och Samuel Leach Holm blev noterade som målskyttar i matchen.

Motståndarna: Dalkurd FF
Dalkurd har haft en tuff återkomst till Superettan och ligger i skrivande stund näst sist i Superettan med 18 inspelade poäng. Framför allt är det målskyttet som varit ett problem för laget som har stått för minst antal mål (20) framåt av alla lagen i serien. Därtill har lagets främste målskytt i år, Arian Kabashi, och som står noterad för fem mål, lämnat klubben för spel i Helsingborgs IF.

De fyra senaste seriematcherna har slutat med förlust när man mött IK Brage (1-2), Trelleborgs FF (2-4), Örgryte IS (1-2) och Halmstads BK (1-3). I den senaste förlustmatchen mot IK Brage stod det 1-1 i den andra halvleken efter att den gamla BP-spelaren, Rodin Deprem, kvitterat för Dalkurd, men där de sedan släppte in 2-1 i den 94:e matchminuten.

Precis som BP har även Dalkurd haft en match i Svenska Cupen under veckan som varit. Uppsala-laget mötte där Enköpings SK som tillhör division tre och där man gick segrande ur matchen med 4-1.

Till måndagens match har Dalkurd FF de två spelarna Haron Ahmed Zubair och Lukas Browning Lagerfeldt avstängda. Båda dessa spelare fick nämligen syna det röda kortet i deras senaste seriematch.

BP-koppling i Dalkurd FF hittar vi i Lukas Browning Lagerfeldt som representerade BP under sin ungdomstid fram tills att han lämnade för holländska FC Twente som 18-åring. Även Rodin Deprem återfinns i Dalkurd FF efter att han lämnade BP tidigare i somras.

Motståndarnas senaste startelva i Superettan (4-3-3):
Viscosi (mv)
Dixon – Aras – Mohamad – Wolf
Zubair – Amin – Karim
Arhin – Cissoko – Baze

Superettan: Omgång 22
Dalkurd FF – BP
Måndag 5 september kl. 19:00
Studenterna

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
9 mål: Nikola Vasic
8 mål: Oscar Pettersson, Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist
4 mål: Gustav Sandberg Magnusson
2 mål: Rodin Deprem
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk, Theo Bergvall, Richie Omorowa

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
7 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
4 assist: Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Nikola Vasic, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist, Lucas Bergvall