Inför Herr: BP – Örebro SK

Inför Herr: BP – Örebro SK

Share

Inför Herr: BP – Örebro SK

Det är ett tätt matchande i Superettan för tillfället när BP under onsdagen åter får göra sig matchredo. Denna gång är det ex-allsvenska Örebro SK som tar sig till de västra delar ...

Det är ett tätt matchande i Superettan för tillfället när BP under onsdagen åter får göra sig matchredo. Denna gång är det ex-allsvenska Örebro SK som tar sig till de västra delarna av Stockholm. Avspark kl. 19:00 på Grimsta IP.

Efter lördagens oavgjorda match mot Skövde AIK är serien numera inne i andra halvlek. BP parkerar i detta nu på en fjärde plats i tabellen med två poäng upp till kvalplatsen, samt ytterligare en poäng upp till den andra direktplatsen till Allsvenskan.

I den senaste omgången fick BP alltså bekänna färg mot Skövde AIK i en match som präglades av mycket kamp på en svårspelad plan. BP hamnade där i ett tidigt underläge efter en fast situation, men kunde i mitten av den första halvleken sedan kvittera genom Oscar Pettersson som satte sitt åttonde mål för säsongen. Både han och Nikola Vasic har därmed gjort lika antalet mål och är delad fyra i Superettans skytteliga.

BP och Örebro SK mötte tidigare varandra i den tionde omgången precis innan serien tog ett uppehåll. På Behrn Arena såg då först Samuel Leach Holm till att ge BP ledningen på straff, innan Nikola Vasic spikade slutsiffrorna till 2-0 i slutet av matchen.

Till matchen med Örebro SK får BP tillbaka Oscar Krusnell som var avstängd senast. Dessutom är det återvändande nyförvärvet Tim Söderström spelklar och redo för spel till onsdagens match. Under tisdagen blev det därtill även klart att Rodin Deprem lämnar BP för fortsatt spel i seriekollegan Dalkurd FF. Lucas Bergvall befinner sig på läger med P16-landslaget.

Motståndarna: Örebro SK
Örebro SK grundades 1908 och har sedan dess spenderat hela 53 säsonger i Allsvenskan, vilket placerar dem på en tionde plats i den totala maratontabellen. Det är även från landets högsta serie som onsdagens motståndare senaste kommer ifrån efter att ifjol ha hamnat på en näst sista placering i Allsvenskan och därmed trillat ur.

Denna säsong har laget stått för varierade prestationer, vilket även resultatraden sju vinster, två oavgjorda och sju förluster vittnar om under de inledande 16 omgångarna. Laget har med sina 18 insläppta mål faktiskt släppt in tredje minst mål i serien, men har haft desto svårare att producera mål framåt. Även om Örebro SK har fem placeringar upp till BP i tabellen, så är det dock enbart tre poäng som skiljer lagen åt i årets väldigt jämna upplaga av Superettan.

På onsdag kommer Örebro SK att få klara sig utan Nasiru Moro som är avstängd.

Superettan: Omgång 17
BP – Örebro SK
Onsdag 3 augusti kl. 19:00
Grimsta IP

För dig som vill se matchen:

  • Matchbiljett köper du enklast på följande sida: https://bp.ebiljett.nu
  • Matchen TV-sänds av Discovery+. Teckna ett abonnemang via denna länk så tillfaller en del av summan till BP.

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
8 mål: Nikola Vasic, Oscar Pettersson
6 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm
2 mål: Rodin Deprem, Philip Hellquist
1 mål: David Zlotnik, Gustav Sandberg Magnusson, Wilmer Odefalk

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
6 assist: Samuel Leach Holm, Oscar Pettersson
3 assist: Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Nikola Vasic
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist, Marijan Cosic