Inför Herr: BP – Nyköping BIS

Inför Herr: BP – Nyköping BIS

Share

Inför Herr: BP – Nyköping BIS

Årets sista hemmamatch i Ettan Norra spelas på lördag. Ett BP fortsatt med övertag i kvalkampen tar emot tabelljumbon Nyköping BIS.– Jag tycker det är märkligt att de (Nyköping) ä ...

Årets sista hemmamatch i Ettan Norra spelas på lördag. Ett BP fortsatt med övertag i kvalkampen tar emot tabelljumbon Nyköping BIS.
– Jag tycker det är märkligt att de (Nyköping) är sist i serien, jag tyckte de var ganska bra när vi mötte dem borta så vi måste ha respekt för dem, säger BP:s lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

I förra omgången ställdes BP mot ett desperat Team TG på bortaplan. En tuff uppgift med tanke på hur mycket motståndarna hade att spela för, dessutom var det inga lätta väderförhållanden uppe i Umeå. BP lyckades trots omständigheterna gå segrande från den matchen genom ett mål av Philip Haglund.

– Jag tycker vi gör en bra insats sett över 90 minuter och framförallt andra halvlek så ska vi göra mycket mål men vi lyckades inte den matchen. Men insatsen var bra iallafall och det är det viktiga, säger lagkapten Gustav Sandberg-Magnusson.

Nu är det dags för årets sista hemmamatch i Ettan Norra. BP gästas av Nyköping BIS som är jumboplacerade och är redan nedflyttningsklara. BP fick dock slita senast lagen möttes för att få med sig en seger. Efter underläge 0-1 vände BP matchen genom två snabba mål av Oskar Nordlund i sin debut.

– Jag tycker det är märkligt att de (Nyköping) är sist i serien, jag tyckte de var ganska bra när vi mötte dem borta så vi måste ha respekt för dem och gå in hundra som vi gjort de senaste matcherna annars kommer vi inte få tre poäng, säger Sandberg-Magnusson.

Motståndarna: Nyköping BIS
Nyköping BIS bildades årsskiftet 1965-66 när Nyköpings SK och Nyköping AIK slogs ihop. Klubben som även kallas ”Bissarna” har haft en tung säsong och kommer troligtvis att sluta sist i Ettan Norra. I sin senaste match förlorade man med 3-1 borta mot Sandvikens IF. Jens Hägg är klubbens bästa målskytt i år med sju gjorda mål. BP-utlånade Kristoffer Grauberg Lepik har gjort fyra mål under hösten för laget.

BP – Nyköping BIS
Lördag 21 november
Kl 17:00
Grimsta IP
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
13 mål: Oskar Fallenius
6 mål: Philip Haglund
5 mål: Ali Suljic
4 mål: Simon Helg
Albin Linnér
Omar Faraj
3 mål: Oskar Nordlund
Alexander Nilsson
Jesper Arvidsson
2 mål: Christer Gustafsson
1 mål: Alexander Fioretos
Gustav Sandberg-Magnusson
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson