Inför Herr: BP – IK Sirius

Inför Herr: BP – IK Sirius

Share

Inför Herr: BP – IK Sirius

Mitt i den heta slutstriden i Ettan Norra ställs BP mot tufft motstånd i den andra omgången av Svenska Cupen i form av allsvenska IK Sirius. Vinnaren går vidare till gruppspelsrun ...

Mitt i den heta slutstriden i Ettan Norra ställs BP mot tufft motstånd i den andra omgången av Svenska Cupen i form av allsvenska IK Sirius. Vinnaren går vidare till gruppspelsrundan av tävlingen. Matchstart kl. 19:00 på Grimsta IP.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Efter helgens fina insats mot IFK Haninge där BP vann med klara 4-0 så skiftas nu fokus till Svenska Cupen för ett kort ögonblick. På onsdagskvällen får BP besök av allsvenska klubben IK Sirius i den andra omgången av turneringen. BP tog sig hit genom att i slutet av sommaren besegra Division 2-laget Karlbergs BK med 3-1 på Stadshagen. I den matchen valde BP att rotera friskt i laget med många debutanter med från Herr-U. I slutändan var det dock de mer rutinerade spelarna som avgjorde i form av Omar Faraj och Aron Sandén. Omar inledde målskyttet medan Aron nätade två gånger den dagen på Stadshagens IP.

Motståndarna: IK Sirius
Sirius bildades redan 1907 i Uppsala och är väl igenkännliga i sina blåsvarta matchställ. Sedan säsongen 2017 spelar klubben i Allsvenskan. Laget befinner sig just nu på en nionde plats i serien. Sirius trupp är fylld med spelare med förflutet i BP, däribland Stefano Vecchia, Tim Björkström och Hjalmar Ekdal. Tränare för laget är Henrik Rydström.

BP – IK Sirius
Onsdag, 11 november
Kl. 19:00
Grimsta IP
Se matchen live på DobbTV. Länk här.