Inför Herr: BP – IFK Luleå

Inför Herr: BP – IFK Luleå

Share

Inför Herr: BP – IFK Luleå

På lördagen återvänder BP till Grimsta IP efter ett par veckor på resande fot. Ett formstarkt BP som är obesegrade i sina sex senaste matcher i Ettan Norra gästas då av 10:e place ...

På lördagen återvänder BP till Grimsta IP efter ett par veckor på resande fot. Ett formstarkt BP som är obesegrade i sina sex senaste matcher i Ettan Norra gästas då av 10:e placerade IFK Luleå. Matchstart är kl. 14.00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Möjligtvis blev segersiffrorna i BP:s senaste match mot Gefle lite finare än hur matchen egentligen såg ut. Å andra sidan talar 4-0 sitt tydliga språk även om BP nog inte var nöjda med målchanserna som Gefle lyckades skapa. Ytterligare en hållen nolla blev det iallafall för Alexander Lundin och hans backlinje. På 17 matcher har man nu bara släppt in 10 mål vilket är klart bäst i serien. Näst bästa lag defensivt har nästan släppt in dubbelt så många mål (Vasalund, 19 st). På sina sex senaste matcher har BP endast släppt in 1 mål och på sina tio senaste matcher bara 2 mål. Dessutom är anfallsspelet igång och har producerat 10 mål i de tre senaste omgångarna.

Nu ställs BP dock mot ett lag i IFK Luleå som man inte fick hål på så sent som i slutet av förra månaden. Uppe i Luleå slutade det nämligen 0-0 i en drabbning där båda lagen hade chanser att avgöra och därmed vinna matchen. 

Tabelltoppen i Ettan Norra är oförändrad från förra veckan. BP ligger fortsatt 2:a, fyra poäng efter Vasalund. Närmast efter BP jagar IFK Haninge och Sylvia som båda är två poäng efter. 

Motståndarna: IFK Luleå

IFK Luleå som i år firar 120-årsjubileum grundades år 1900 och är stadens äldsta fotbollsklubb. Föreningen har varit i allsvenskan en gång vilket var säsongen 1971. Hemmamatchernas spelas på Nyabvallen, tidigare Skogsvallen. Klubben är nykomlingar i Ettan Norra efter ha spenderat två säsonger i Division 2 Norrland. Klubben ligger på en 10:e plats och samlat in 20 poäng på 17 matcher. I förra omgången blev det torsk mot Täby FK med 0-4. Lagets bästa målskytt är Patrick Kpozo som gjort 6 mål.

BP – IFK Luleå

Lördag 19/9 kl. 14.00
Grimsta IP

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk: https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-if-brommapojkarna-ifk-lulea-jns52w

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
5 mål: Oskar Fallenius
3 mål: Oskar Nordlund
Albin Linnér
Alexander Nilsson
2 mål: Christer Gustafsson
Jesper Arvidsson
Omar Faraj
Philip Haglund
1 mål: Simon Helg
Alexander Fioretos
Ali Suljic
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson