Inför Herr: BP – IF Karlstad

Inför Herr: BP – IF Karlstad

Share

Inför Herr: BP – IF Karlstad

Nu är det färdiglekt, träningsmatcherna är avklarade och det är äntligen dags för seriepremiär. BP är först ut i serien och tar emot IF Karlstad i premiären av Ettan Norra, avspar ...

Nu är det färdiglekt, träningsmatcherna är avklarade och det är äntligen dags för seriepremiär. BP är först ut i serien och tar emot IF Karlstad i premiären av Ettan Norra, avspark på Långfredagen är kl. 13:00.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Ända sedan fjolårets dystra avslutning har BP gått och väntat på chansen till revansch. Nu äntligen är det dags för tävlingspremiär och jakten på seriens ädlaste placering. Försäsongen har sett mycket lovande ut för herrarna där man vunnit sju utav åtta matcher. Bland annat besegrades de kommande seriekonkurrenterna; IFK Haninge, IFK Luleå, IF Sylvia och Täby FK. Utöver dessa slog man även de allsvenska lagen AIK och Djurgården plus FC Linköping City från Ettan Södra. Försäsongen avslutades dock med en förlust mot Akropolis IF men toltalt samlade BP ihop en målskillnad på 23-5 på de åtta träningsmatcherna.

De flesta har nog hunnit bekanta sig en del med BP:s trupp 2021 men för att sammanfatta så har det varit en del omväxling även om tongivande spelare från föregående år är kvar. Förra årets främsta målskytt Oskar Fallenius såldes till Bröndby men han har ersatts av offensiva spelare i form av Marijan Cosic (IFK Haninge), Monir Jelassi (Sollentuna FK) och Lovette Felicia (IF Karlstad). Dessutom har 15-årige Jardell Kanga lyfts upp till A-laget samtidigt som Omar Faraj har stänkt in mål under försäsongen.

På mittfältet är såklart lagkaptenen Gustav Sandberg-Magnusson kvar och han kommer att fortsätta knapra in på pappa Berndts rekord för mest antal matcher i BP:s herrlag. Däremot har ”Gurra” under försäsongen fått en ny roll på planen där han spelat lite längre fram i banan där han kunnat bidra med oändligt många löpningar i djupled. Annars har mittfältet kryddats med bollskickliga spelare i Samuel Leach Holm (Dalkurd) och David Zlotnik (Sollentuna FK) som båda säkerligen kommer kunna hjälpa till att luckra upp motståndare under året.

Backlinjen blir en nykomponerad sådan i år där Ali Suljic är den enda spelaren som är kvar från 2020 som startade en match i Ettan Norra förra säsongen. Martin Falkeborn (Akropolis IF) återvänder hem och ersätter förra årets assistkung Jakob Glasberg på högerbacken. ”Falken” kommer dock få konkurrens på den platsen då Amadeus Sögaard har imponerat under försäsongen, Amadeus som fick fjolåret förstört av skador. På den andra ytterbacksplatsen har Oscar Krusnell (IK Frej) plockats in som ersättare till Axel Wallenborg som flyttade till Djurgården men här finns även egenfostrade Felix Bennarp som ett alternativ. Två nya mittbackar har även värvats in i Robin Frej (IF Sylvia) och Carl Elfgren Nyström (GAIS) som förhoppningsvis kan se till att BP, likt förra året, släpper in minst mål i Ettan Norra. Bakom dem har vi ingen förändring där det fortsatt blir Jonas Olsson och Alexander Lundin som står mellan stolparna.

Den största förändringen är dock såklart att det skett ett tränarbyte där Christer Mattiasson har kommit in som ny huvudtränare för herrlaget. ”Kitten” som han kallas kommer från Sollentuna FK där han slutade på en tredjeplats ifjol och därmed pressade BP hela vägen in i slutet om kvalplatsen. ”Kitten” har tryckt på att han vill spela en rakare fotboll jämfört med tidigare men understryker att BP-stilen kommer finnas kvar med en underhållande, teknisk, och passningsorienterad fotboll.

Motståndarna: IF Karlstad 
IF Karlstad Fotboll som är det fullständiga namnet går in i sin andra säsong som förening efter ihopslagningen av Carlstad United och Karlstad BK. Klubbarna slogs ihop med målet att ta elitfotbollen till Karlstad och därmed blev fjolårets 8:e plats en besvikelse. Däremot var Karlstad endast ett av tre lag som BP inte lyckades slå förra året. På Grimsta vann Karlstad med 0-1 efter ett sent mål av Lovette Felicia medan i bortamötet slutade det 2-2. Lagets bästa målskytt blev David Johannesson med 13 kassar. Laget tränas av Konstantinos Panagopoulos som tillträdde under hösten 2020. Ambitionerna hos ett revanschsuget Karlstad är helt klart att vara med i toppen av tabellen i år.

Ettan Norra: Omgång 1
BP – IF Karlstad
2:a april
Kl. 13:00
Grimsta IP (ingen publik)
Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk här.

BP intern skytteliga försäsongen 2021:
5 mål: Omar Faraj
4 mål: Marijan Cosic
3 mål: Monir Jelassi
2 mål: Simon Helg, Aron Sandén
1 mål: Ali Suljic, Robin Frej, Felix Bennarp, Jardell Kanga, Oscar Krusnell, Gustav Sandberg-Magnusson, Christer Gustafsson