Inför herr: BP – Gefle IF

Inför herr: BP – Gefle IF

Share

Inför herr: BP – Gefle IF

På söndagen besöker klassiska Gefle IF Grimsta IP för herrarnas sista match innan de får ett kortare uppehåll innan höstsäsong. Med ett kryss i bagaget ifrån senaste matchen mot s ...

På söndagen besöker klassiska Gefle IF Grimsta IP för herrarnas sista match innan de får ett kortare uppehåll innan höstsäsong. Med ett kryss i bagaget ifrån senaste matchen mot serieledaren IF Sylvia är det ett BP som är tillbaka på banan igen. Kl. 17.00 sparkar matchen igång och den går att skåda som vanligt på Sportexpressen Play.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

Det viktigaste med BP:s förra match var att inte förlora. Då hade avståndet till IF Sylvia ökat till 8 poäng vilket hade varit svårt att hämta in även fast det är hyfsat tidigt på säsongen. 0-0 blev resultatet i en match där BP ägde boll men Sylvia skapade chanserna. Nu ställs BP mot det enda andra laget i serien som också lyckats ta poäng från Sylvia. På söndagen välkomnar BP Gefle IF till Grimsta IP och matchen börjar kl. 17.00. BP som ligger 4:a i tabellen har ett utmärkt läge att täppa till avståndet till lagen framför då 3:an Sandviken och 1:an Sylvia ställs mot varandra. BP är fortsatt obesegrade hemma på Grimsta där man redan tagit emot Sylvia, Sandviken och även 2:an Vasalund.

Motståndarna: Gefle IF FF

Gefle IF är en klassisk idrottsförening vars fotbollssektion startades redan 1896. Klubben har deltagit i Europa League-kvalet ett antal gånger tack vare fina placeringar i FairPlay-ligan. Mellan 2005 och 2016 hade man en stabil sejour i Allsvenskan. Förra säsongen hamnade man till slut på en 11:e plats i Division 1 norra. I år har Gefle inlett säsongen stabilt och ligger tre poäng efter BP på en 7:e placering. Tränare för laget är Mikael Bengtsson.

Ettan norra: omgång 9

IF BP – Gefle IF FF

Söndag 19/7 kl. 17.00

Grimsta IP (ingen publik)

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk:
https://www.sportexpressenplay.se/livestream/s-gefle-if-ff-if-brommapojkarna-kweuag

BP intern skytteliga:

3 mål: Oskar Fallenius

2 mål: Christer Gustafsson

1 mål: Kristoffer Grauberg Lepik, Omar Faraj, Alexander Nilsson, Daniel Svensson, Jesper Arvidsson