Inför Herr: BP – FC Linköping City

Förra helgen inleddes försäsongen lovande med en seger mot Djurgården. Denna helg ställs BP mot Linköping City när spelet och formen fortsatt ska slipas. Text: Philip KämpeFoto ...

Med nye huvudtränaren Christer Mattiasson vid rodret fick BP en fin start på säsongen när man slog allsvenska Djurgården med 3-1. I den matchen körde BP i princip med två olika startelvor i vardera halvlek. BP stod upp bra mot Djurgården i denna första halvleken och skapade en del chanser. Närmast var Simon Helg när han testade Tommi Vaiho. I matchen fick även 15-årige Jardell Kanga göra sin A-lagsdebut från start. Jardell imponerade under sina 45 minuter på plan och bjöd bland annat på en läcker tunnel när han skickade en djurgårdare på mittplan. Precis innan halvtidsvilan gjorde dock Djurgården 0-1 när förre detta BP-spelare Jacob Une Larsson nådde högst på en hörna.

Den andra halvleken var länge mållös men med ungefär tio minuter kvar vände BP matchen på bara några minuter. Först hittade nyförvärvet Marijan Cosic krysset med en läcker volleyträff. Kort därefter bombade Omar Faraj in 2-1, också på volley. På tilläggstid chippade även ett annat nyförvärv, Monir Jelassi in slutresultatet 3-1.

Nu på lördag gästas BP alltså av FC Linköping City som förra året slutade på en 9:e plats i Ettan Södra. Matchen som har avspark kl. 14:00 kommer streamas på BPTV Live.