Inför Herr: BP – Djurgårdens IF

Inför Herr: BP – Djurgårdens IF

Share

Inför Herr: BP – Djurgårdens IF

På lördag kl. 14:00 är det äntligen dags för årets första match för det "nya" BP med Christer Mattiasson i spetsen.– Målsättningen är att titta på de saker vi jobbat på i träning, ...

På lördag kl. 14:00 är det äntligen dags för årets första match för det ”nya” BP med Christer Mattiasson i spetsen.
– Målsättningen är att titta på de saker vi jobbat på i träning, säger Christer Mattiasson inför försäsongspremiären.

Text: Philip Kämpe
Foto: Henke Råssmo

På lördag får vi en första chans att se det ”nya” BP när man tar emot Djurgården hemma på Grimsta i årets första träningsmatch. Herrarna har tränat på hårt de inledande veckorna. Man har varit omkring 25-30st spelare på träningarna och mot Djurgården kommer de allra flesta att få spela.
– Vi kommer att ta ut 22 spelare så det blir 45 minuter på två startelvor, säger huvudtränare Christer ”Kitten” Mattiasson.

Truppen som har fyllts på med flertalet nya spelare utifrån och är nu proppfull med kvalitet. En trupp som Kitten är mycket nöjd med:
– Den är ju jätteintressant, den är väldigt stor och behöver nog bantas av med några spelare definitivt. Men därför är det så viktigt att lära känna spelarna och se deras egenskaper där ute och ta en rättvis bedömning utifrån hur det ser ut, kommenterar Kitten.

Kl. 14:00 på Grimsta gästar alltså allsvenska Djurgården som redan inlett sin försäsong förra helgen med en 5-0-seger mot Akropolis. Det här blir BP:s första match av många innan Ettanpremiären i april och Kitten är tydlig med vad han vill se i helgen:
– Målsättningen är att titta på de saker vi jobbat på i träning. Relationer där ute, att se hur det ser ut i en speluppbyggnad till exempel. Titta på hur det ser ut i defensiven, hur vi sitter ihop eftersom vi tänker lite annorlunda än föregående år där ute. Det är det som är det intressanta när det är så många nya spelare och de ska lära känna varandra också. När går jag? Var vill jag ha bollen och sådana saker. Så sitter vi i ihop i försvarspelet är jag tacksam och kan vi spela bollen framåt, attackera och få in bollen i boxen så ofta som möjligt då ser jag det som ett jättepositivt steg, säger Kitten.

Träningsmatch
BP – Djurgården
6:e februari
Kl. 14:00
Grimsta IP (ingen publik)
Se matchen live via denna länk.