Inför helgens matcher för U-trupperna

Inför helgens matcher för U-trupperna

Share

Inför helgens matcher för U-trupperna

Helgens matcher inleds under torsdag då P17 Allsvenskan spelas mellan BP och Kalmar FF på söndag får vi se matcher i P19 samt i F19 som drar igång efter sommaruppehållet. Text ...

Helgens matcher inleds under torsdag då P17 Allsvenskan spelas mellan BP och Kalmar FF på söndag får vi se matcher i P19 samt i F19 som drar igång efter sommaruppehållet.

Text och foto: Peter Appelquist

P17 1/8 15:00 – BP-seger 2-0
Första hemmamatchen i slutspelsserien spelas på hemmaplan torsdag 1 augusti 15:00. Hemmaplan i den här matchen blir Grimsta B, eftersom konstgräset på A-plan blir klart och godkänt först fredag förmiddag. En spännande match att vänta mot ett Kalmar FF som kom på fjärde plats i den södra vårserien. I premiären av slutspelsserien vann Kalmar mot IK Sirius med 4-1 på hemmaplan.
– Det ska bli kul att få spela hemma på Grimsta igen, även fast det blir på B-plan mot Kalmar, säger Jacob Kellgren, Huvudtränare för P17.
– Vi förväntar oss en tuff och intensiv match med två lag som kommer vilja vinna matchen. Från AIK-matchen senast tar vi med oss vår disciplin i försvarsspelet.

F19 4/8 15:00
Efter ett längre uppehåll är det dags för Svenska Spel F19 och BP tar den korta resan till Uppsala och Lötens IP för spel mot IK Uppsala. Det har gått en dryg månad sedan senaste matchen där IK Uppsala förlorade med 2-1 mot Kvarnsvedens IK på bortaplan. I tabellen hittar vi BP på femte plats med 16 poäng och Uppsala på sjätte plats med 11 poäng.
– Ska bli oerhört kul att komma igång igen efter sommarvilan, säger Antonio Fernandez, assisterande i DamU.
– Vi har haft en bra träningsvecka och tjejerna är redo både fysiskt och psykiskt inför matchen. Extra kul att vi har fått tillbaka spelare efter skadeperiod.

P19 4/8 17:30
BP ställs mot Östers IF i den andra omgången av slutspelsserien och det blir på hemmaplan där det nya konstgräset bjuder in till en trevlig match nu på söndag. BP kryssade som bekant i premiären mot IFK Göteborg medan Öster förlorade med klara 1-6 mot Malmö FF på hemmaplan. I den södra vårserien knep Östers IF den sjunde och sista slutspelsplatsen efter att ha spelat ihop 21 poäng.
– Vi ser fram emot första hemmamatchen på nylagda Grimsta, säger Erik Engberg, Huvudtränare i P19.
– Förhoppningsvis får vi utdelning i mål framåt också, efter en mycket bra insats mot IFK Göteborg senast, där just det saknades.