Inför Hammarby IF – BP: Stockholmsmöte på Tele2 Arena
Foto: Henke Råssmo

Inför Hammarby IF – BP: Stockholmsmöte på Tele2 Arena

Share

Inför Hammarby IF – BP: Stockholmsmöte på Tele2 Arena

Måndag 16 april tar BP tvärbanan från Bromma till Globenområdet för att ta sig an söderkamraterna i Hammarby IF. Allsvenskans tredje omgång ger BP det första av sex matcher då BP s ...

Måndag 16 april tar BP tvärbanan från Bromma till Globenområdet för att ta sig an söderkamraterna i Hammarby IF. Allsvenskans tredje omgång ger BP det första av sex matcher då BP ställs mot de tre storebröderna i Stockholm. Avspark 19.00 måndag 16 april på Tele2 Arena. Säkra din biljett via den här länken.

BP plockade säsongens första tre poäng hemma mot BK Häcken i måndags och sammanfattar en väl genomförd match med ett mål i vardera halvlek och ett stabilt försvarsspel. Eric Omondi och Bajram Ajeti maxlöpte över hela planen för att ge BP ledningen och i slutminuterna fick Petar Petrovic hjälp av Markus Gustafsson och Marko Nikolic att fastställa 2-0. Defensivt stod hela backlinjen för ett gott arbete, samtidigt som Nikola Petric utsågs till omgångens målvakt av Fotbolldirekt.com. Skademässigt saknades både Alexander Nilsson och Maikel i matchen mot BK Häcken, båda har tränat med laget i veckan, kombinerat med att övriga spelare är hela och friska ger en fin trupp för Pimenta att välja ur.

Motståndare
Ledda av tidigare BP-tränaren Stefan Billborn har Hammarby inlett Allsvenskan på bästa sätt och är enda laget med två segrar på de första matcherna. Efter 3-0 mot IK Sirius och 2-1 mot IFK Göteborg har Hammarby fått en lovande start och till matchen mot BP har de sena nyförvärven Nikola Djurdjic och Erkan Zengin blivit spelklara.

I Allsvenskan har Hammarby ett resultatmässigt övertag på BP, historiskt, något som inte direkt påverkar en BP-trupp som till stora delar är ny sedan det senaste allsvenska mötet. BP och Hammarby möttes i den första omgången av U21-serien, en match som Hammarby använde som en träningsmatch för representationslaget, medan BP kom till spel med en trupp bestående av en mix av A-lag och U19-lag. Inte en match att dra några växlar utifrån.

Lagen möts i den sista matchen av Allsvenskans tredje omgång. Fjärde omgången inleds redan på tisdag och för BP väntar match torsdag kväll mot IF Elfsborg och därefter match mot Malmö FF måndagen efter. Tre matcher på sju dagar är ett tätt schema, men BP har anpassat träningarna efter den kommande belastningen och kan se fram emot te utvecklande och krävande matcher.

Allsvenskan
Hammarby IF – BP
Måndag 16 april 19.00
Tele2 Arena

BP-klacken står på den södra kortsidan. Säkra din biljett via den här länken.

Matchen sänds via CMores kanaler samt CMore.se. Lös ditt abonnemang idag så tillfaller en del av intäkterna till BP.