Inför Friska Viljor FC – BP

Inför Friska Viljor FC – BP

Share

Inför Friska Viljor FC – BP

Dags för Svenska Cupen och den andra omgången som avgör vilka lag som går till vinterns gruppspel. För BP väntar match mot Friska Viljor FC på bortaplan, ett lag som till vardags s ...

Dags för Svenska Cupen och den andra omgången som avgör vilka lag som går till vinterns gruppspel. För BP väntar match mot Friska Viljor FC på bortaplan, ett lag som till vardags spelar i Division Två Norrland. Avspark 18.30 torsdag 23 augusti på Skyttis IP i Örnsköldsvik.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

BP, som allsvenskt lag, kliver in Svenska Cupens andra omgång och kommer från matcher i Allsvenskan där BP vunnit två av de tre senaste matcherna. Prestationerna blir stadigt bättre och bättre och resultaten därefter. Fokus inför cupen ligger självklart på seger och avancemang till gruppspelet i februari. Truppen kan glädjande notera att samtliga spelare är skadefria, utan avstängningar i Svenska Cupen och fullt uttagningsbara till torsdagens cupmatch. Inte ofta det händer i augusti.

Motståndare
Friska Viljor (FV) tog sig till den andra omgången genom att besegra seriekonkurrenten IFK Timrå med klara 6-1 på bortaplan. Timrå, som vanligtvis är med i toppen av Division Två Norrland, stod visst inte att känna igen där i mitten av juni. FV hade 2-0 i paus och trots en tidig reducering i andra halvlek från Timrå så rann det iväg till klara 6-1.

I seriespelet är FV ett klassiskt mittenlag för säsongen 2018. Uppåt är det många poäng och flera lag emellan FV och Piteå IF som just nu har kvalplatsen uppåt, strax bakom Hudiksvall som ligger etta i serien. Neråt är det nästa lika långt och Friska Viljor har möjlighet att lägga krut på cupmatchen mot BP. Senaste matchen spelades hemma på Skyttis IP mot Bodens BK, en match som slutade 1-1 efter att Linus Nordin kvitterat i slutminuterna för hemmalaget.

BP har ställts mot Friska Viljor FC vid två tillfällen, båda mötena under säsongen 2004 då lagen spelade i Superettan.
3 juli 2004, Grimsta. Superettan. BP – Friska Viljor 5-0. Mål: Olof Guterstam (2), Pontus Segerström, Gabriel Özkan, Christer Mattiasson
10 oktober 2004, Skyttis IP. Superettan. Friska Viljor – BP 2-4. Mål: Håkan Malmström (2), Olle Kullinger, Olof Guterstam

Svenska Cupen Omgång 2 2018/19
Friska Viljor FC – BP
Torsdag 23 augusti 18.30
Skyttis IP

Matchen direktrapporteras av Mittmedia och främst Allehanda.se. BP rapporterar som vanligt via Twitter (@IFBP)

Svenska Cupen
Svenska Cupens andra omgång består av 32 matcher där de 32 lagen från Allsvenskan och Superettan lottats mot 32 lag från Division Ett och neråt som tagit sig vidare från den första omgången. Vinnarna går vidare till den tredje omgången som består av ett gruppspel med fyra lag som möter varandra en gång. Gruppvinnaren avancerar fram till kvartsfinal i Svenska Cupen.