Inför DFK Värmbol – BP

Inför DFK Värmbol – BP

Share

Inför DFK Värmbol – BP

Fyra omgångar återstår av Division Ett Södra Svealand och BP inleder med bussresa till Katrineholm för att ställas mot DFK Värmbol. Tolv poäng att spela om, BP har fyra poäng ner t ...

Fyra omgångar återstår av Division Ett Södra Svealand och BP inleder med bussresa till Katrineholm för att ställas mot DFK Värmbol. Tolv poäng att spela om, BP har fyra poäng ner till Sätra SK i kampen om seriesegern och kvalplatsen till Elitettan. Avspark mot Värmbol sker 14.00 söndag 16 september på Backavallen i Katrineholm.

Text: Peter Appelquist
Foto: Örjan Jacobsson

BP kommer in i matchen med råg i ryggen efter sju raka segrar, senast blev det 2-0 hemma mot Telge United efter två mål i andra halvlek. Senast blev det två avbräck i att Agnes Bergling klev av med en knäskada, samtidigt som Esti Montes de Oca fick en lättare hjärnskakning. Skadelistan har blivit lite längre, samtidigt som Sportchef Staffan Jacobsson lyckats trolla fram nya spelare i samma takt som spelare inte varit spelklara.

Fyra omgångar återstår, efter mötet med Värmbol väntar Sätra SK borta, P18 IK hemma och till sist Älta IF på bortaplan. Hela vägen in i kaklet nu!

Motståndare
DFK Värmbol har sin sista chans att hänga kvar i Division Ett, men det krävs att laget vinner samtliga fyra omgångar, samtidigt som lagen framför tappar en del poäng. Någon form av desperation kan säkert skönjas för hemmalaget som spelat in 10 poäng under säsongen och endast har Älta IF bakom sig i tabellen.

Division Ett Södra Svealand
DFK Värmbol – BP
16 september 14.00
Backavallen

BPs trupp presenteras under lördagen.