Inför Dam: Sollentuna FK – BP

Inför Dam: Sollentuna FK – BP

Share

Inför Dam: Sollentuna FK – BP

Onsdagskvällen bjuder på final i Victoria Cup mellan Sollentuna FK och BP. De förstnämnda står som hemmalag på Hammarby IP där avspark sker 19.30. Text: Tore KleistFoto: Örjan ...

Onsdagskvällen bjuder på final i Victoria Cup mellan Sollentuna FK och BP. De förstnämnda står som hemmalag på Hammarby IP där avspark sker 19.30.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Sofia Norrby )

Victoria Cup är Stockholms Fotbollförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. I semifinalen besegrade BP seriekollegorna från Damallsvenskan Hammarby i en match utan handikappstraffar, men på onsdag får Division 1-laget Sollentuna chansen att börja matchen med en tvåmålsledning. Båda lagen har tidigare i turneringen blandat senior- och juniorspelare.
– Vi har använt oss av många yngre spelare vilket är superkul. Spelarna har klarat sig bra mot Division 1-motstånd, berättar Sollentunas sportchef Louise Schillgard för STFF:s hemsida. Vi citerar även BPs sportchef Staffan Jacobsson från samma artikel:
– Sollentuna kommer sannolikt att vara det tuffaste motståndet hittills, särskilt med tanke på att de kan satsa fullt ut då de säkrat platsen i nya Division 1 (se nedan, reds anm).

BP har på vägen till final besegrat i tur och ordning Råsunda, Älta och Hammarby och hoppas nu på en fjärde vinstmatch och den första Victoria Cup-titeln sedan 2007. Man mönstrar även i finalen en uppställning med spelare från både senior- och juniortruppen. Med andra ord ett fint tillfälle att se en del av Stockholmsfotbollens framtid! Välkomna till ”Kanalplan” där det är fri entré. Matchen sänds också i fotbollförbundets app/sida ”Min Fotboll”. Lägg märke till matchtiden 19.30.

Motståndarna
Sollentuna FK bildades 2012 genom en sammanslagning av fem föreningar, Edsbergs IF, Helenelunds IK, IFK Sollentuna, Kärrdals IF och Turebergs IF. Man är nu en av landets största fotbollsföreningar med över 3 000 spelare. Damlaget vann Division 1 Södra Svealand förra året, men i kvalet till Elitettan blev GUSK och Team TG för svåra. I år ligger man tvåa i Division 1 Norra Svealand men har ganska långt upp till tabellettan Bollstanäs och får troligen nöja sig med att ha säkrat spel i nästa års nedbantade Division 1 som kommer att avgöras i tre serier i stället för sex. I Victoria Cup har man eliminerat Täby, Boo och Karlberg.

BPs matchtrupp (preliminär)
1 Madeline Talbot (mv), 20 Hanna Skogsfors (mv), 2 Ebba Hjalmarsson, 6 Emilia Bengtsson, 9 Jennifer Sjösten, 11 Smilla Lönn, 12 Vera Blom, 13 Klara Andrup, 14 Engla Söderkvist, 16 Ella Reidy, 18 Ida Bengtsson, 19 Sofia Norrby, 22 Tuva Norell, 23 Lovisa Norrby, 24 Filippa Wallén, 25 Line Wessman

Victoria Cup, final
Sollentuna FK – BP
Onsdag 7 september kl. 19.30, fri entré.
Hammarby IP, Södermannagatan