Inför Dam: Morön BK – BP

Inför Dam: Morön BK – BP

Share

Inför Dam: Morön BK – BP

Redan klockan 12 på lördag är det avspark i den viktiga toppmatchen mellan Morön BK - BP. Under fredagen reser ett garanterat laddat gäng till Skellefteå för att försöka ta ytterl ...

Redan klockan 12 på lördag är det avspark i den viktiga toppmatchen mellan Morön BK – BP. Under fredagen reser ett garanterat laddat gäng till Skellefteå för att försöka ta ytterligare poäng i Elitettans toppstrid.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Jubel runt Märta Säfström)

Bland många nyheter om övergångar fortsätter seriespelet på lördag, både för BPs dam- och herrlag. Damerna gör årets längsta bortaresa upp till Västerbotten för match mot tabelltvåan Morön. Sedan matchen lagen emellan på Zinkensdamm i början av juli, som BP vann med 3-2, har inget av lagen förlorat så det lär finnas en hel del självförtroende på Skogsvallen när Jennifer Björnler sätter pipan i munnen i morgon. Skulle BP lyckas vinna kommer man att passera Morön och skaffa sig ett mycket intressant tabellläge. Det är förstås en svår utmaning, då motståndarna i de senaste matcherna verkligen fått igång målskyttet, men BP har den senaste tiden visat att man är svårslagna.

I matchen mot Jitex före midsommar fick Märta Säfström kliva av skadad.
Det såg illa ut när du klev av mot Jitex, men du kom tillbaka lagom till höstupptakten. Vad var det för skada?
– Jag fick en rejäl översträckning i knät men jag har kunnat träna på under sommaren och är väldigt glad att det inte var värre!
Ni hade lite problem och släppte in ett par mål mot Borgeby, men höll nollan senast. Hade ni lagt om något i försvarsspelet?
– Jo, vi rättade till vissa saker för att täppa till en del ytor och det gav bra resultat. Vi blir hela tiden mer samspelta och det känns bra att vi kan lära oss från våra misstag.
Hur har träningsveckan och uppladdningen varit?
– Det känns som att alla har fått mer energi från sommaruppehållet och hungrar efter att jaga topplagen i höst. Det märks att vi är i slagläge och har blivit tryggare i vårt spel, vilket ökar självförtroendet. Kan vi hålla en jämnare nivå än under våren har vi alla möjligheter att klättra ytterligare.

Som ni har kunnat läsa blev det i veckan klart att Emma Lundh och Julia Olsson lämnar BP för Bollstanäs SK respektive AIK. Till Grimsta kan vi välkomna Jonna Ståhl som i nästa vecka ansluter på lån från Hammarby.

Motståndarna
Morön BK från Skellefteå bildades 1935, till en början som en ren fotbollsklubb. Så småningom breddades programmet med bland annat bandy och skidåkning, och länge var klubben sammanslagen med Bergsbyns SK. Sedan 1987 är det åter Morön BK som gäller och bara fotboll. 2019 debuterade man i Elitettan med en åttondeplats, som följdes upp strålande förra året då man länge var med i den absoluta toppstriden. Laget har fortsatt att göra fina resultat och ligger på uppflyttningsplats inför lördagens match. Bästa målskytt hittills är Hildah Tholakele Magala.

Alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. BP Media finns tyvärr inte på plats för direktrapportering.

BPs trupp till Skellefteå
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 3 Märta Säfström, 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Wilma Finnman, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 12 Ebba Ronquist, 13 Klara Andrup, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 27 Frida Boriero

Elitettan, omgång 15
Morön BK – BP
Lördag 14 augusti kl 12.00
Skogsvallen, Skellefteå