Inför Dam: Mallbackens IF – BP

Inför Dam: Mallbackens IF – BP

Share

Inför Dam: Mallbackens IF – BP

Premiärdags! Elitettan drog igång på lördagen, och BP premiärspelar borta i Värmland på söndag eftermiddag. Huvudtränare Marcelo Fernández känner sig redo! Text: Tore KleistFot ...

Premiärdags! Elitettan drog igång på lördagen, och BP premiärspelar borta i Värmland på söndag eftermiddag. Huvudtränare Marcelo Fernández känner sig redo!

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Daniella Famili)

Hur är det med tränarnerverna inför premiärmatchen, Marcelo Fernández?
– Det känns bra. Datumet har varit nedplitat i kalendern en längre tid och det här kommer att bli kul!
Och bland spelarna, har det märkts på träningarna att det närmar sig?
– Visst märks det. Jag tycker att vi under en längre tid tränat på med bra kvalitet och intensitet. Senaste vecka har inte varit annorlunda och det är flera spelare som visat framfötterna, vilket jag gillar. Gruppen mår bra och vi ser fram emot säsongen som kommer.
Hur ser det ut i truppen inför söndagen?
– Vi tänker åka med sjutton spelare. Det är några som inte är matchklara än.
Då är det fajt om startplatserna?
– Konkurrensnivån är hög vilket jag tycker är bra. Om vi ska ha en bra säsong resultatmässigt kommer det att behövas fler än elva potentiella startspelare. Det gör det givetvis mycket svårare för mig att ta ut en matchtrupp och inte minst startelva, men för söndagen har jag den ganska klar för mig. Den kommer att vara stark, samtidigt som vi har väldigt bra spelare på bänken som alla kan komma in och göra skillnad.

Motståndarna
Mallbackens IF från Sunne kommun bildades 1942 och har spelat flera säsonger i högstadivisionen. Senaste sejouren i Damallsvenskan var 2016 och förra året bärgade man en fin femteplats i Elitettan. Mötena med BP gav varsin klar hemmaseger.

Matchen spelas på konstgräs inne i Sunne då Mallbackens ordinarie naturgräsplan ännu inte är redo för spel.

Matcherna spelas som bekant fortfarande utan publik, men alla matcher i Elitettan och Division 1 kan ses via Sportexpressen Play, antingen med fullt abonnemang eller med det så kallade Klubbkortet, som är billigare och där alla BPs matcher ingår. BP Media har ingen rapportör på plats i Värmland, men rapportering sker ändå via Twitter. Avspark klockan 15.00.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 5 Wilma Wärulf, 6 Elin Bergkvist, 8 Wilma Finnman, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Matilda Nildén, 12 Ebba Ronquist, 13 Klara Andrup, 15 Maja Wiklander, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 24 Daniella Famili, 27 Frida Boriero

Elitettan, omgång 1
Mallbackens IF Sunne – BP
Söndag 18 april kl 15.00
Fryxellska IP, Sunne (ingen publik)